Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

AdChoice gebruiken

Wat is AdChoice?

Wanneer u zoekt, bladert of iets anders interactiefs doet op eBay en partnersites, kunnen we de gegevens die we verzamelen gebruiken om de advertenties die u op eBay ziet zo relevant mogelijk te maken. We werken soms ook samen met andere websites of advertentienetwerken om gegevens te delen en u elders aangepaste advertenties te tonen. De gegevens die we delen kunnen niet worden gebruikt om u persoonlijk te identificeren.  

AdChoice is ons programma waarmee u kunt kiezen of u aangepaste advertenties wilt ontvangen op eBay en op de websites van onze advertentiepartners. Indien mogelijk zullen we advertenties weergeven aangepast aan uw interesses. Als u liever geen aangepaste advertenties ziet, kunt u ons via AdChoice altijd uw voorkeur doorgeven. U zult nog steeds advertenties zien, maar ze zullen niet noodzakelijk meer aansluiten op uw interesses.

Advertenties - op eBay en elders - die deel uitmaken van het AdChoice-programma, zullen voorzien zijn van een AdChoice-link en pictogram. Wanneer u op de link of het pictogram klikt, krijgt u een pop-upvenster te zien waarin u uw advertentievoorkeuren kunt opgeven en ons privacybeleid kunt lezen. U moet mogelijk uw pop-upblocker uitschakelen om het venster te kunnen zien.

Uw voorkeuren vanuit een advertentie opgeven

U kunt uw voorkeuren instellen voor alle browsers die u gebruikt, of alleen voor bepaalde browsers.

Om het programma uit te schakelen voor een bepaalde browser, doet u het volgende:
 1. Klik op AdChoice in een advertentie die voorzien is van het AdChoice- pictogram. U krijgt het pop-upvenster Over AdChoice-advertentievoorkeuren te zien.

 2. Klik in het pop-upvenster op doorgaan naar AdChoice-advertentievoorkeuren.

 3. Klik op de pagina AdChoice-advertentievoorkeuren in het vak Alleen voor deze browser aangepaste advertenties uitschakelen op de button Uitschakelen. Het programma zal dan enkel voor de browser die u op dat moment gebruikt worden uitgeschakeld.

Om dit toe te passen op meerdere browsers, doet u het volgende:
 1. Klik op AdChoice in een advertentie die voorzien is van het AdChoice- pictogram. U krijgt het pop-upvenster Over AdChoice-advertentievoorkeuren te zien.

 2. Klik in het pop-upvenster op doorgaan naar Adchoice-advertentievoorkeuren.

 3. Klik op de pagina AdChoice-advertentievoorkeuren in het vak Aangepaste advertenties uitschakelen voor meerdere browsers op de button Inloggen. U logt dan in op uw eBay-account.

 4. Klik op de button Uitschakelen om AdChoice uit te schakelen.

Wanneer u dat hebt gedaan, verschijnt het volgende bericht: U hebt AdChoice uitgeschakeld. U zult nog steeds advertenties zien met de AdChoice-link en het pictogram, maar de advertenties zullen niet aangepast zijn.

U hoeft niet ingelogd te zijn op eBay om uw AdChoice-voorkeuren te behouden, zolang u de cookies in uw browser niet hebt verwijderd.

Als u opnieuw advertenties wilt ontvangen die aansluiten op uw interesses, kunt u de bovenstaande stappen volgen, maar dan moet u de optie Inschakelen selecteren. U kunt uw voorkeuren verder ook in Mijn eBay opgeven, zoals hierna beschreven.

Uw voorkeuren vanuit Mijn eBay opgeven

Om uw voorkeuren op te geven via Mijn eBay, doet u het volgende:
 1. Ga naar Mijn eBay. Mogelijk dient u in te loggen.

 2. Plaats uw cursor over het tabblad Account en selecteer vervolgens Sitevoorkeuren.

 3. Scroll naar het gedeelte Advertentievoorkeuren onder Algemene voorkeuren en klik op Weergeven.

 4. De pagina AdChoice wordt geopend. U kunt er meer lezen over hoe we uw gegevens gebruiken om relevante advertenties weer te geven.

 5. Als u de relevante advertenties op prijs stelt en wenst dat we uw gegevens blijven gebruiken, zorg dan dat het selectievakje naast 'Ja, mijn gegevens gebruiken om mij relevante advertenties van eBay Inc. en de advertentienetwerkpartners van eBay Inc. te tonen' is aangevinkt. Zoniet, vink dan het selectievakje niet aan.

 6. Klik op Opslaan.

Hoe worden mijn gegevens gebruikt?

Wanneer u een website of service (zoals een zoekopdracht) gebruikt, formulieren invult op een website, of iets anders interactiefs doet op het internet, kunnen deze gegevens helpen bepalen welke advertenties u zouden interesseren. We werken soms samen met andere websites of advertentienetwerken om u aangepaste advertenties te kunnen tonen. Deze partners kunnen ook gebruik maken van een deel van de gegevens die we verzamelen. eBay deelt geen persoonlijke identificatiegegevens met zijn partners.

Zal ik advertenties blijven zien als ik AdChoice uitschakel?

Ja. U zult nog steeds online advertenties te zien krijgen, maar als u het programma uitschakelt, zullen de advertenties willekeurig zijn en niet noodzakelijk aansluiten op uw interesses.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons

Verwante Hulponderwerpen