Updates voor specificaties

Wat u moet weten

 • We voegen nieuwe specificaties toe aan sommige categorieën. Deze specificaties zijn pas vanaf begin 2022 vereist, maar u kunt ze al vanaf 12 oktober toevoegen aan uw aanbiedingen.
 • U zult een aantal wijzigingen zien aan de structuur van categorieën en de namen van specificaties zodra we de nieuwe specificaties uitrollen.


Wat zijn de voordelen van specificaties?

Het toevoegen van specificaties is een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat kopers uw aanbiedingen kunnen vinden. Deze beschrijvende trefwoorden vertellen een koper meer over uw object. Bovendien zorgen ze ervoor dat uw aanbiedingen worden weergegeven in de zoekresultaten van uw kopers op zowel eBay als op externe zoekmachines. 

Door meer specificaties toe te voegen, is de kans groter dat uw aanbiedingen overeenkomen met wat de kopers zoeken.

Nieuwe specificaties die binnenkort vereist zijn (beschikbaar vanaf 12 oktober)

We voegen nieuwe specificaties toe aan de onderstaande categorieën. Deze specificaties zijn pas vanaf begin 2022 vereist, maar u kunt ze al vanaf 12 oktober toevoegen aan bestaande of nieuwe aanbiedingen. 

 • Verzamelobjecten en kunst
 • Juwelen
 • Muziekinstrumenten
 • Onderdelen en toebehoren
 • Sportartikelen

Deze specificaties worden aangegeven als Binnenkort Vereist om u te laten weten dat u ze binnenkort aan de betreffende aanbiedingen moet toevoegen. U zult ook meer updates zien wanneer deze specificaties beschikbaar zijn, zoals de datum waarop ze verplicht zijn. We raden u sterk aan om nieuwe specificaties die binnenkort verplicht zijn aan uw aanbiedingen toe te voegen zodra ze beschikbaar zijn. 

Wijzigingen in categorieën en namen van specificaties

Als we nieuwe specificaties introduceren voor bepaalde categorieën, zult u ook updates zien aan de structuren en namen van specificaties in die categorieën. Deze updates zijn gebaseerd op feedback van deskundigen uit de sector om aanbiedingen in deze categorieën gemakkelijker vindbaar te maken voor kopers.

In de week na de publicatie van de nieuwe specificaties op 12 oktober, kunt u veranderingen zien in de structuur en de namen van de specificaties in de bovenstaande categorieën. We passen uw betreffende aanbiedingen automatisch aan om deze wijzigingen weer te geven. 

Tools die helpen om ontbrekende specificaties te vinden en toe te voegen

Er zijn een aantal tools en functies beschikbaar om u te helpen ontbrekende specificaties te vinden en toe te voegen:

 • Bestanden uploaden/downloaden. Deze tool is beschikbaar op de pagina Actieve aanbiedingen in de Verkopershub. Hiermee kunt u een Excel-bestand van uw aanbiedingen downloaden, ontbrekende objecten in bulk identificeren en bijwerken en het bestand opnieuw downloaden om de wijzigingen toe te passen. 
 • Taakherinneringen in Verkopershub en Mijn eBay. Als u aanbiedingen hebt met ontbrekende Vereiste, Binnenkort vereiste of Aanbevolen specificaties, dan ziet u bijbehorende taken in de Verkopershub of bijbehorende modules in het verkoopoverzicht van Mijn eBay.
 • Snelfilters. Als u aanbiedingen hebt met ontbrekende Vereiste, Binnenkort Vereiste of Aanbevolen specificaties, dan ziet u snelfilters staan op de pagina Actieve aanbiedingen in de Verkopershub. Deze snelfilters tonen u alle aanbiedingen die deze specificaties missen.
 • Functie Binnenkort vereist. Wanneer u een nieuwe aanbieding maakt of een bestaande aanpast, ziet u indicatoren boven de specificaties die binnenkort vereist zullen zijn. Deze bevatten de datum waarop de productspecificaties vereist worden.
 • Specificaties in bulk bijwerken. Wanneer u specificaties toevoegt op de pagina Actieve aanbiedingen van de Verkopershub, kunt u meerdere aanbiedingen selecteren en op de knop "Specificaties toevoegen" klikken. Dit laadt al uw geselecteerde aanbiedingen in een pop-upvenster waar u alle ontbrekende specificaties kunt toevoegen.

Volgende stappen

Zorg ervoor dat u zo veel mogelijk specificaties toevoegt wanneer u aanbiedingen maakt. Als u nieuwe specificaties ziet in een categorie waarin u verkoopt, raden we u aan deze zo snel mogelijk aan uw bestaande aanbiedingen toe te voegen.