Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Wat moet ik doen wanneer een koper niet betaalt (procedure voor onbetaalde objecten)?


We wensen u een fijne ervaring toe met uw verkoop op eBay. Indien u geen betaling ontvangt voor een object dat u hebt verkocht, willen we u graag helpen met richtlijnen en tools om uw probleem op te lossen. Indien u na 4 dagen nog geen betaling hebt ontvangen, kunt u als volgt te werk gaan.

Indien uw probleem niet is opgelost

  • Als de koper niet heeft betaald, kunt u een creditering van verkoopcommissie ontvangen.

  • U kunt een herkansingsaanbod doen aan een andere bieder.

  • U kunt het object opnieuw aanbieden (de plaatsingskosten en verkoopcommissie kunnen worden gecrediteerd).

  • Als u een terugbetaling voor uw creditering wilt, raadpleeg dan de pagina Een terugbetaling aanvragen.

  • Wanneer u het geschil sluit, wordt Regels en veiligheid automatisch hiervan op de hoogte gebracht. eBay kan een onbetaald object registreren op de account van de koper, wat kan leiden tot beperking of schorsing van de account van die koper.

De koper melden als u fraude vermoedt

Als u denkt dat uw koper een object met kwaad opzet kocht of probeerde te kopen, raadpleeg dan de informatie over frauduleuze betalingen en meld de koper. Wij bemiddelen niet, innen geen betalingen en dwingen leden niet om een transactie te voltooien. Als u meldt dat iemand heeft geprobeerd een object aan te schaffen met frauduleuze middelen, ondernemen wij echter wel passende stappen overeenkomstig de regels en het beleid van eBay.

U kunt ook aangifte doen bij de politie in uw regio en de regio van de koper. Wij zijn bereid om mee te werken aan een onderzoek nadat u het geschil gesloten hebt op de pagina Transactieproblemen oplossen.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons