Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een eBay-winkel opstarten

Met een eBay-winkel kunt u al uw aanbiedingen op één handige locatie weergeven. U kunt uw eigen eBay-winkel maken en aanpassen. Uw winkel heeft eveneens een uniek webadres.

Lees de basisinformatie over het verkopen via een winkel op eBay:

Voordat u beslist een eBay-winkel te openen, controleer de voorwaarden om een eBay-winkel te openen. Om een eBay-winkel te openen hebt u het volgende nodig:

Basiswinkel:
 • Een particuliere of zakelijke eBay-account

 • Een PayPal-rekening gekoppeld aan uw eBay-account

Topwinkel:
 • Een zakelijke eBay-account

 • Een PayPal-rekening gekoppeld aan uw eBay-account

 • Een gemiddelde score van 4,4 of meer op de 4 aspecten van de gedetailleerde verkopersbeoordelingen over een periode van 12 maanden

Topwinkel Plus:
 • Een zakelijke eBay-account

 • Een PayPal-rekening gekoppeld aan uw eBay-account

 • Een gemiddelde score van 4,4 of meer op de 4 aspecten van de gedetailleerde verkopersbeoordelingen over een periode van 12 maanden

Opmerking: winkeleigenaars moeten PayPal als een betalingsmethode aanvaarden voor alle aanbiedingen.

Houd rekening met uw ervaringsniveau, het aantal objecten dat u wilt aanbieden en uw verkoopdoeleinden. De meest succesvolle winkeleigenaars zijn verkopers die een groot aantal objecten aanbieden en veel ervaring hebben. Ze willen doorgaans hun inkomsten verhogen en hun activiteiten op eBay uitbouwen tot een deeltijdse of voltijdse bezigheid. Meer weten over het gebruik van eBay-winkels om uw bedrijf uit te breiden?

Verkopen via eBay-winkels - basisstappen

Stap 1: u abonneren op eBay-winkels

Met een eBay-winkel kunnen toegewijde verkopers hun verkoopactiviteiten op eBay en het internet maximaliseren. Uw maandelijkse bijdrage biedt u toegang tot de tools van eBay-winkels die u kunt gebruiken om uw zaken op te bouwen, te beheren, te promoten en te volgen.

 • U moet een bepaald soort abonnement kiezen. Uw beslissing is afhankelijk van uw behoeften en doelstellingen op korte termijn. Meer weten over de voordelen van elk soort abonnement?

 • U moet ook een winkelnaam kiezen. De naam die u kiest bepaalt het webadres (de URL) van uw winkel.

Ga naar de pagina Abonneren op winkels om u aan te melden voor een eBay-winkel.

Stap 2: uw eBay-winkel opzetten en ontwerpen

In de volgende stap kunt u uw winkel opzetten, ontwerpen, aanpassen en een imago creëren. Als u uw winkel aantrekkelijk en uniek maakt en ervoor zorgt dat kopers gemakkelijk kunnen zoeken en kopen in uw winkel, verhoogt u uw kansen op succes.

Meer weten over het opzetten van uw winkel:

Stap 3: het aanbieden van uw objecten starten

Uw winkel is opgezet, dus kunt u beginnen met verkopen! Verkopers met een eBay-winkel kunnen via de verkoopvorm Nu kopen objecten aanbieden. Aanbiedingen kunnen worden gemaakt met het Verkoopformulier, Verkoopmanager Pro of uw favoriete aanbiedingstool.

Stap 4: uw eBay-winkel beheren

Nadat uw winkel is opgezet en u begonnen bent met aanbieden, kunt u leren hoe u een betere verkoper kunt worden. Gebruik winkelfuncties zoals vakantie-instellingen voor uw winkel of leer hoe u de objecten in uw winkel kunt promoten.

Stap 5: reclame maken voor uw eBay-winkel

Zorg dat er interesse is voor uw winkel door ervoor te zorgen dat kopers niet alleen uw winkel vinden, maar ook een reden hebben om terug te keren. Zo kunt u bijvoorbeeld objecten met korting aanbieden met Kortingsmanager. U kunt ook e-mailnieuwsbrieven verzenden om nieuwe of seizoensgebonden objecten in de kijker te plaatsen.

Basisprincipes van eBay-winkels

 • Al uw objecten verschijnen in uw eBay-winkel in de verkoopvorm Nu kopen.

 • Nadat uw eBay-winkel is opgezet, kunt u de winkel beheren via Mijn eBay. Zo kunt u bijvoorbeeld de naam en rubrieken van uw winkel wijzigen.

 • Er zijn verkoopregels van toepassing op eBay-winkels. Zorg dat u het verkoopbeleid controleert, vooral met betrekking tot het opnemen van links in een eBay-winkel, om problemen met uw aanbiedingen te voorkomen.

 • Als u even de tijd neemt om enkele eenvoudige verbeteringen aan uw eBay-winkel aan te brengen, kunt u uw winkel meer doen opvallen. Het toevoegen van een logo, een aangepaste koptekst en navigatiemogelijkhedenkan uw winkel een professionele, frisse look geven waardoor kopers veel gemakkelijker objecten in uw winkel kunnen vinden.

 • Door reclame te maken voor uw eBay-winkel, kunt u uw verkoopcijfers werkelijk de hoogte injagen. Meer weten over het aantrekken van bezoekers naar uw winkel?

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons