Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Over uw verkoperprestaties


Met behulp van uw verkoperprestaties in Mijn eBay kunt u uw vooruitgang als verkoper opvolgen, een uitstekende klantendienst bieden en de goede status van uw account verzekeren. Verkopersprestaties is beschikbaar voor alle verkopers. Het gedeelte Gedetailleerde verkopersbeoordelingen is beschikbaar voor verkopers die 5 of meer gedetailleerde verkopersbeoordelingen hebben gekregen.

Met iconen kunt u zien of uw verkopersniveau risico loopt.

Berichten

Bovenaan in de verkoperprestaties ziet u berichten over alle recente activiteiten in uw verkopersaccount.

Prestatieoverzicht

In het vak Overzicht ziet u uw huidige verkopersniveau en vindt u gedetailleerde informatie over de verschillende aspecten van uw verkopersnivau. Als u uw status voor andere landen in het programma voor normen voor verkopers wilt zien, klikt u op de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van het overzichtsvak.

Uw verkopersniveau wordt op de 20e dag van elke maand geëvalueerd. In het linker deelvenster worden uw huidige verkopersniveau en een momentopname van uw prestaties op de dag van uw laatste evaluatie weergegeven. In het rechter deelvenster wordt uw verwachte verkopersniveau weergegeven. Dit is het verkopersniveau dat u zou hebben als de evaluatie vandaag zou plaatsvinden. Het verwachte verkopersniveau wordt dagelijks bijgewerkt. U kunt dagelijks uw prestatiegebieden controleren om te zien hoe goed u het doet en wat u kunt verbeteren.

De drie prestatieniveaus zijn:

 • Topverkoper

 • Uitstekend

 • Ondermaats

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het behalen en behouden van de status van topverkoper. Als u topverkoper bent, krijgt u maximaal 20% korting op verkoopcommissies en wordt het Topverkoper-embleem weergegeven in aanbiedingen die daarvoor in aanmerking komen. U moet voldoen aan alle vereisten voor topverkopers om in aanmerking te komen voor de status van topverkoper.

Zorg ervoor dat uw status niet lager dan het standaardniveau komt te liggen. U zou dan uw voordelige plaatsing in zoekresultaten kunnen verliezen, of er zouden verkoopbeperkingen op uw account kunnen gelden, of het zou kunnen gebeuren dat u niet meer op de website mag verkopen. Als uw beoordeling in een categorie lager is dan het standaardniveau voor probleempercentage per transactie en gesloten geschillen zonder oplossing, dan komt ook uw algemene beoordeling lager dan het standaardniveau te liggen. Als tijdige levering de enige criteria is die u niet haalt dan blijft uw niveau boven het standaardniveau,

Onder de status van uw verkopersniveau kunt u elk van de aspecten die bij de evaluatie van uw verkopersniveau in aanmerking worden genomen in detail bekijken.

Probleempercentage per transactie

Op de hoofdpagina Verkoperprestaties staat ook het diagram met uw gedetailleerde verkopersbeoordelingen voor de volgende categorieën:

 • Gesloten geschillen zonder oplossing

 • Transacties geannuleerd door de verkoper

Als een van bovenstaande categorieën uw defectpercentage dreigt te beinvloeden komt er een oranje vlag naast te staan.

Tijdige levering

In het overzicht voor tijdige levering kunt u zien hoeveel van uw transacties niet op tijd verzonden zijn. Er is een link naar een rapport en u kunt meer informatie downloaden in excel.

Geschillen onder kopersbescherming

Het aantal geschillen onder kopersbescherming die werden gesloten zonder afhandeling door de verkoper is een belangrijke indicator voor de verkoperprestaties. Veel kopers die geschillen openen komen er nooit toe feedback of gedetailleerde verkopersbeoordelingen te geven.

Het maximumpercentage/maximum aantal door eBay gesloten geschillen zonder oplossing met de verkoper is 0.3% en 2 in totaal. Verkopers mogen slechts een beperkt aantal geschillen die zonder afhandeling door de koper werden gesloten hebben.

U kunt al uw geschillen onder kopersbescherming volgen in Transactieproblemen oplossen.

Opmerking: dit is alleen relevant voor verkopen via de USA , Duitsland en Groot-Brittannië.

Transacties en verkopen

In het gedeelte Transacties en verkopen worden het totale aantal transacties en de PowerSeller status weergegeven.

We beschouwen alleen transacties zonder annuleringsprocess als succesvol, tenzij er een defect was.

Aanvullende informatie vindt u in de verkoperprestaties:

 • Kortingen en aanbevelingen

  In het gedeelte Kortingen ziet u uw huidige korting en uw Power Seller-verkoperniveau. Om van kortingen te kunnen genieten, moet u in aanmerking komen voor de status van topverkoper en moet u extra services aanbieden in uw aanbiedingen. Onder de kortingsdetails ziet u al uw actieve aanbiedingen die in aanmerking komen voor een korting, en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor Top Rated-kortingen op de rest van uw aanbiedingen.

 • Verkopersbescherming

  We vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat eBay een veilige en handige plaats is voor u als verkoper. In dit gedeelte vindt u gedetailleerde informatie over de maatregelen die we hebben genomen om u te beschermen.

 • Geschiedenis van uw totale verkoopomzet

  U kunt uw volledige verkoopgeschiedenis bekijken, inclusief uw totale verkoopomzet tot nu toe, het totaal van uw transacties en de datum van uw eerste verkoop op eBay.

 • Aanvullende rapporten

  In het linker navigatievenster vindt u rapporten en hulpprogramma's die u kunt gebruiken om uw prestaties in detail te volgen en na te gaan wat u nog kunt verbeteren.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons