Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Over uw verkoperprestaties

 


Met behulp van uw verkoperprestaties in Mijn eBay kunt u uw vooruitgang als verkoper opvolgen, een uitstekende klantendienst bieden en de goede status van uw account verzekeren. Verkopersprestaties is beschikbaar voor alle verkopers. Het gedeelte Gedetailleerde verkopersbeoordelingen is beschikbaar voor verkopers die 5 of meer gedetailleerde verkopersbeoordelingen hebben gekregen.

Met iconen kunt u zien of uw verkopersniveau risico loopt.

Berichten

Bovenaan in de verkoperprestaties ziet u berichten over alle recente activiteiten in uw verkopersaccount.

Prestatieoverzicht

In het vak Overzicht ziet u uw huidige verkopersniveau en vindt u gedetailleerde informatie over de verschillende aspecten van uw verkopersniveau. Als u uw status voor andere landen in het programma voor normen voor verkopers wilt zien, klikt u op de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van het overzichtsvak.

Uw verkopersniveau wordt op de 20e dag van elke maand geëvalueerd. In het linker deelvenster worden uw huidige verkopersniveau en een momentopname van uw prestaties op de dag van uw laatste evaluatie weergegeven. In het rechter deelvenster wordt uw verwachte verkopersniveau weergegeven. Dit is het verkopersniveau dat u zou hebben als de evaluatie vandaag zou plaatsvinden. Het verwachte verkopersniveau wordt dagelijks bijgewerkt. U kunt dagelijks uw prestatiegebieden controleren om te zien hoe goed u het doet en wat u kunt verbeteren.

De drie prestatieniveaus zijn:

 • Topverkoper

 • Uitstekend

 • Ondermaats

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het behalen en behouden van de status van topverkoper. Als u topverkoper bent, krijgt u maximaal 20% korting op verkoopcommissies en wordt het Topverkoper-embleem weergegeven in aanbiedingen die daarvoor in aanmerking komen. U moet voldoen aan alle vereisten voor topverkopers om in aanmerking te komen voor de status van topverkoper.

Als uw verkoperniveau Ondermaats is

Kopers kunnen niet zien dat uw verkoperniveau Ondermaats is. Het betekent echter wel dat u niet voldoet aan een of meer van onze minimumnormen voor verkopers op eBay. Daarom gaan we uw algehele accountgeschiedenis beoordelen en kunnen we beperkingen op uw account plaatsen.

Het niveau Ondermaats kan deze gevolgen hebben:

 • Uw objecten worden mogelijk lager in zoekresultaten geplaatst

 • We kunnen uw account en gerelateerde accounts verkoopbeperkingen opleggen of voorkomen dat u een nieuwe account maakt

 • Betalingen van uw verkopen kunnen worden geblokkeerd

 • U kunt de tool Promotie-aanbiedingen niet meer gebruiken, u kunt geen nieuwe campagnes meer maken en u kunt geen bestaande campagnes meer bewerken

 • Als uw niveau langer dan 60 dagen Ondermaats is, kan uw eBay-winkel naar het basisniveau worden verlaagd

We leggen doorgaans pas permanente verkoopbeperkingen op wanneer uw account ten minste 2 opeenvolgende maanden als Ondermaats is beoordeeld. We kunnen wel op elk moment actie ondernemen als er dringende problemen zijn met uw account, bijvoorbeeld als we fraude hebben ontdekt of als uw verkooppraktijken de ervaring van kopers kunnen schaden. De maatregelen die we nemen, staan in verhouding tot de aard van het gevonden probleem en zijn redelijkerwijs vereist om de belangen van alle eBay-gebruikers en eBay als provider van de services te beschermen.

Als we beperkingen op uw account toepassen, informeren we u hierover in een e-mail. Raadpleeg ons beleid voor normen voor verkoperprestaties voor meer informatie over welke stappen u kunt nemen om uw status te verhogen.

Onder de status van uw verkopersniveau kunt u elk van de aspecten die bij de evaluatie van uw verkopersniveau in aanmerking worden genomen in detail bekijken.

Probleempercentage per transactie

Op de hoofdpagina Verkoperprestaties staat ook het diagram met uw gedetailleerde verkopersbeoordelingen voor de volgende categorieën:

 • Gesloten geschillen zonder oplossing

 • Transacties geannuleerd door de verkoper

Als een van bovenstaande categorieën uw defectpercentage dreigt te beinvloeden komt er een oranje vlag naast te staan.

Tijdige levering

In het overzicht voor tijdige levering kunt u zien hoeveel van uw transacties niet op tijd verzonden zijn. Er is een link naar een rapport en u kunt meer informatie downloaden in Excel.

Geschillen onder kopersbescherming

Het aantal geschillen onder kopersbescherming die werden gesloten zonder afhandeling door de verkoper is een belangrijke indicator voor de verkoperprestaties. Veel kopers die geschillen openen komen er nooit toe feedback of gedetailleerde verkopersbeoordelingen te geven.

Het maximumpercentage/maximum aantal door eBay gesloten geschillen zonder oplossing met de verkoper is 0.3% en 2 in totaal. Verkopers mogen slechts een beperkt aantal geschillen hebben die zonder afhandeling door de koper werden gesloten.

U kunt al uw geschillen onder kopersbescherming volgen in Transactieproblemen oplossen.

Opmerking: dit is alleen relevant voor verkopen via de USA , Duitsland en Groot-Brittannië.

Transacties en verkopen

In het gedeelte Transacties en verkopen worden het totale aantal transacties.

We beschouwen alleen transacties zonder annuleringsproces als succesvol, tenzij er een defect was.

Aanvullende informatie vindt u in de verkoperprestaties:

 • Kortingen en aanbevelingen

  In het gedeelte Kortingen ziet u uw huidige korting. Om van kortingen te kunnen genieten, moet u in aanmerking komen voor de status van topverkoper en moet u extra services aanbieden in uw aanbiedingen. Onder de kortingsdetails ziet u al uw actieve aanbiedingen die in aanmerking komen voor een korting, en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor Top Rated-kortingen op de rest van uw aanbiedingen.

 • Verkopersbescherming

  We vinden het belangrijk om ervoor te zorgen dat eBay een veilige en handige plaats is voor u als verkoper. In dit gedeelte vindt u gedetailleerde informatie over de maatregelen die we hebben genomen om u te beschermen.

 • Geschiedenis van uw totale verkoopomzet

  U kunt uw volledige verkoopgeschiedenis bekijken, inclusief uw totale verkoopomzet tot nu toe, het totaal van uw transacties en de datum van uw eerste verkoop op eBay.

 • Aanvullende rapporten

  In het linker navigatievenster vindt u rapporten en hulpprogramma's die u kunt gebruiken om uw prestaties in detail te volgen en na te gaan wat u nog kunt verbeteren.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons