Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Wat is het verschil tussen een object en een aanbieding?

  • Een 'object' is het feitelijke product of de feitelijke dienst die u verkoopt.

  • Een 'aanbieding' is de advertentie of pagina op eBay met een beschrijving van de objecten die u verkoopt, uw verzendings- en betalingsvoorwaarden, en informatie over uw gebruikersnaam. Kopers bekijken uw aanbieding om te beslissen of ze op het object willen bieden of het willen kopen.

'Object' en 'aanbieding' worden vaak door elkaar gebruikt (bijvoorbeeld 'Uw object herzien' en 'Uw aanbieding herzien'), omdat de meeste mensen één object per aanbieding verkopen. Sommige mensen verkopen echter meerdere identieke objecten (bijvoorbeeld tien dezelfde dvd's) in dezelfde aanbieding.

Als u meerdere objectaanbiedingen gebruikt, kan het verschil tussen resultaten voor 'objecten' en 'aanbiedingen' van belang zijn voor uw rapporten. Stel dat u bijvoorbeeld 3 aanbiedingen had die in de vorige maand afliepen:

Afgelopen
aanbiedingen/objecten
Resultaat

1 aanbieding met 1 object

Object verkocht

1 aanbieding met 1 object

Object niet verkocht

1 aanbieding met 3 objecten

1 object verkocht; 2 objecten niet
verkocht

Het totaal van uw afgelopen aanbiedingen voor deze maand zou 3 zijn, maar het totaal van de afgelopen objecten zou 5 zijn (3 objecten van de aanbieding met meerdere objecten, plus 1 object voor elk van de andere 2 aanbiedingen).

Het percentage succesvolle aanbiedingen voor deze maand zou uitkomen op 67% (bij 2 van de 3 aanbiedingen is minstens één object verkocht), maar uw percentage verkochte objecten zou 40% zijn (2 van de 5 objecten zijn verkocht).

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons