Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Problemen met verkopen oplossen

Verkoop met vertrouwen. Hier leest u hoe u transactieproblemen kunt vermijden en problemen kunt oplossen.

Een probleem oplossen

Klik op de link Contact opnemen in het verkopersprofiel.
Via de pagina Transactieproblemen oplossen helpen we u om de geschillen met uw koper op te lossen. Als u geen betaling ontvangt voor een object of als u een transactie wilt annuleren, gaat u naar Transactieproblemen oplossen. Voor problemen die niks te maken hebben met transacties, zoals problemen met feedback, kunt u klantenservice contacteren.
Stuur uw koper eerst een vriendelijke e-mail. Als dat niet werkt, probeert u de koper telefonisch te bereiken. Als u geen reactie krijgt, kunt u naar de pagina Transactieproblemen oplossen gaan om zelf een geschil over het onbetaalde object te openen of om de Assistent voor onbetaalde objecten in uw naam een geschil te laten openen. Als het geschil niet wordt opgelost, ontvangt u een creditering van de verkoopcommissie wanneer u het geschil sluit. U kunt dan een herkansingsaanbod aanbieden aan een andere koper of het object opnieuw aanbieden. Daarnaast kunt u een creditering voor de plaatsingskosten ontvangen.
Voor een actieve aanbieding dient u ermee akkoord te gaan dat de koper het bod annuleert. Als de aanbieding al beëindigd is, kunt u naar de pagina Transactieproblemen oplossen gaan en de transactie annuleren.
Indien uw aanbieding nog actief is, dient u uw aanbieding vroegtijdig te beëindigen. Als de aanbieding al beëindigd is, kunt u naar de pagina Transactieproblemen oplossen gaan en de transactie annuleren.

Hulponderwerpen

eBay Algemeen

Meer informatie

Wettelijke informatie

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons