Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Promotievakken gebruiken in uw eBay-winkel

U kunt promotievakken toevoegen op verschillende pagina's, overal in uw winkel, om uw objecten te promoten en in de kijker te zetten. Deze flexibele, aanpasbare weergaven kunt u gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals het markeren van topaanbiedingen, het aankondigen van speciale acties of om kopers op een andere manier in uw winkel te laten zoeken.

Op deze pagina vindt u informatie over:

Promotievakken maken

Er zijn twee manieren om promotievakken te maken en te beheren in uw winkel:

Instelling in een notendop gebruiken
Om het u gemakkelijker te maken, kunt u ook kant-en-klare promotievakken gebruiken die op alle rubriekpagina's van uw winkel worden weergegeven. Dit is een snelle manier om meer te weten te komen over promotievakken en ze overal in uw winkel te laten verschijnen.

De instelling in een notendop gebruiken:

 1. Ga naar Mijn eBay en log zo nodig in.

 2. Klik op de link Uw winkel beheren in de linkermenubalk.

 3. Klik op de link Promotievakken in de linkermenubalk.

 4. Klik op de link Begeleide instelprocedure.

Opmerking: om een promotievak toe te voegen aan een aangepaste pagina, selecteert u een lay-out voor het promotievak op het moment dat u de pagina maakt.

Promotievakken maken en beheren
U kunt gemakkelijk promotievakken maken en bekijken in uw winkel. Promotievakken zijn gegroepeerd volgens het soort pagina waarop ze worden weergegeven. U kunt ook bestaande promotievakken dupliceren, promotievakken permanent verwijderen of promotievakken gewoon deactiveren. Niet-actieve promotievakken kunnen worden opgeslagen zodat u ze later kunt gebruiken op het moment dat u er een locatie voor opgeeft.

Promotievakken maken:

 1. Ga naar Mijn eBay en log zo nodig in.

 2. Klik op de link Uw winkel beheren in de linkermenubalk.

 3. Klik op de link Promotievakken in de linkermenubalk.

 4. Klik op de button Een nieuw promotievak maken.

Een promotievak gebruiken dat u al hebt gemaakt
U kunt een promotievak dat u al hebt gemaakt, toevoegen aan uw volledig aangepaste HTML-pagina's of op elke andere plaats in uw winkel waar u HTML kunt invoegen, zelfs als het promotievak "gedeactiveerd" is. Gebruik gewoon de volgende code:
{eBayPromo id="promotion box administrative name"}

Plaats van promotievakken

 • Bijna bovenaan elke winkelpagina (onder de koptekst en boven de lijst van objecten)

  Er kunnen twee promotievakken naast elkaar worden weergegeven of de ruimten kunnen worden gecombineerd en gebruikt voor één extra breed promotievak.

  Opmerking: als u winkelrubrieken of aangepaste pagina's gebruikt in uw winkel, kunt u verschillende promotievakken weergeven op elk van de rubriekpagina's van uw winkel, op aangepaste pagina's en op de pagina Alle rubrieken. De promotievakken die u opgeeft voor een rubriek, worden ook weergegeven voor al haar subrubrieken, tenzij u een ander promotievak opgeeft voor die rubrieken. Als u eBay-rubrieken gebruikt in plaats van winkelrubrieken, worden dezelfde twee promotievakken of wordt het extra brede promotievak (afhankelijk van uw keuze) weergegeven op elke rubriekpagina.

 • Onder de linkermenubalk

  Twee promotievakken - een boven- en een onder aan - kunnen in dit gedeelte worden weergegeven. Net zoals bij promotievakken die bovenaan de pagina worden weergegeven, kunt u de promotievakken die worden weergegeven in de linkermenubalk aanpassen op het niveau van de afzonderlijke pagina's. Ook worden alle instellingen voor promotievakken automatisch toegepast op alle rubriekpagina's onder een rubriek van een hoger niveau, tenzij u andere promotievakken opgeeft voor de rubriekpagina's op een lager niveau.

Soorten promotievakken

Soort Beschrijving

Reclame maken voor specifieke objecten

Laat één of meer van uw winkelobjecten extra opvallen. U kunt objecten weergeven die nieuw aangeboden zijn of die binnenkort aflopen. U kunt ook handmatig objecten kiezen of eBay toestaan om objecten automatisch extra te laten opvallen.

Objecten weergeven met een van deze soorten weergaven:

 • Galerijweergave - Een link naar één aanbieding, die wordt weergegeven met een objecttitel en afbeelding

 • Lijstweergave - Links naar twee aanbiedingen, die worden weergegeven als objecttitels

 • Aftellen- Geanimeerd aftellen om spanning te creëren bij veilingen en aanbiedingen met vaste prijs

 • Diashow - Afbeeldingen van verschillende objecten die elkaar steeds opnieuw afwisselen

Links voorzien naar andere gedeelten van uw winkel

Maak een promotievak met links zodat kopers op een andere manier naar objecten in uw winkel kunnen zoeken. Aangepaste links kunnen verwijzen naar een winkelrubriek, een aangepaste pagina in uw winkel, een andere webpagina over eBay of een pagina met aangepaste zoekresultaten.

U kunt ook afbeeldingen of foto's als links weergeven waarop u kunt klikken om naar deze andere pagina's te gaan. U kunt kiezen uit kant-en-klare afbeeldingen of uw eigen afbeeldingen gebruiken. Afbeeldingen met afmetingen die niet standaard zijn, worden aangepast.

Uw eigen promotievak ontwerpen

Maak een promotievak dat volledig kan worden aangepast om de informatie van uw keuze weer te geven, zoals verzend- en betalingsgegevens, links naar de pagina voor aanmelden voor uw nieuwsbrief via e-mail of andere nuttige informatie.

U kunt ook een uniek promotievak maken door uw eigen HTML in te voeren. De aanbevolen grootte en het toegestane aantal tekens zijn afhankelijk van de locatie.

Namen van promotievakken

Wanneer u een promotievak maakt, moet u het een unieke naam geven. Kopers kunnen deze naam niet zien, het is alleen een hulpmiddel om uw promotievakken bij te houden.

Kleuren van promotievakken

De standaardkleuren voor promotievakken zijn gebaseerd op de kleuren die u voor uw winkelthema hebt geselecteerd. U kunt deze kleuren wel aanpassen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons