Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Omgaan met bieders en kopers

 


Alle leden kunnen bieden en kopen op eBay. Als verkoper kunt u echter uw verkopen beperken tot leden die u vertrouwt, bijvoorbeeld leden die positieve feedback hebben gekregen. We stellen verschillende manieren voor om u te helpen bij het selecteren van bieders en kopers waarmee u zaken wilt doen.

Gegevens van een bieder bekijken
We helpen leden te beschermen door de manier waarop hun informatie en biedingsgeschiedenis kan worden bekeken, te beperken. Verkopers daarentegen kunnen de gebruikersnaam van alle bieders bekijken. Andere leden krijgen alleen een anonieme ID te zien.
Bieders en kopers blokkeren
Als u aan bepaalde leden niet wilt verkopen, kunt u hun gebruikersnaam in uw lijst met geblokkeerde leden plaatsen. Leden in die lijst kunnen geen bod uitbrengen op uw aanbiedingen tot u hen uit de lijst verwijdert. U kunt maximaal 5000 gebruikersnamen blokkeren. Deze leden kunnen u standaard niet contacteren i.v.m. uw aanbiedingen. U kunt deze instelling echter wijzigen door de instructies in de onderstaande sectie Koopvereisten instellen te volgen.
Opmerking: U kunt ervoor kiezen om geblokkeerde kopers niet toe te staan contact met u op te nemen. Geblokkeerde kopers kunnen nog wel contact met u opnemen over bestaande transacties, tenzij u ze toevoegt aan uw lijst met geblokkeerde kopers.
 
Om een lid toe te voegen aan uw lijst met geblokkeerde bieders doet u het volgende:
 1. Voer de gebruikersnaam van de leden die u wilt blokkeren in.

 2. Klik op Verzenden.

Om een lid te verwijderen van uw geblokkeerde lijst:
 1. Verwijder de gebruikersnaam definitief uit het tekstvak.

 2. Klik op Verzenden.

Opmerking: informeer leden nadat u hen van uw geblokkeerde lijst hebt verwijderd, zodat ze terug kunnen bieden op uw objecten.
Biedingen annuleren
Normaal gezien kunnen verkopers geen biedingen op hun aanbiedingen annuleren. Nochtans zijn er enkele gegronde redenen waarom een verkoper dit wel zou kunnen doen:
 • Een bieder wil zijn of haar bod intrekken en neemt daarvoor contact met u op.

 • U kunt de identiteit van de bieder niet achterhalen nadat u alles hebt geprobeerd om contact op te nemen.

 • U beëindigt uw aanbieding voortijdig.

 
Opmerking: biedingen kunnen niet meer worden hersteld nadat u ze hebt geannuleerd.
 
Biedingen annuleren:
 1. Voer het objectnummer, de gebruikersnaam van de persoon wiens bod u wilt annuleren en de reden voor annulering van het bod in.

 2. Klik op Verzenden.

Vereisten voor kopers instellen
U kunt vereisten voor kopers specificeren om de soorten kopers die op uw objecten kunnen bieden, te beheren. Hierdoor loopt u minder risico om in contact te komen met kopers die de verkoop zouden kunnen bemoeilijken, maar het beperkt ook het aantal potentiële bieders en kopers voor uw objecten. U kunt de vereisten voor kopers voor al uw biedingen of voor bepaalde biedingen specificeren.
 
Om vereisten voor kopers toe te voegen aan al uw aanbiedingen doet u het volgende:
 1. Plaats in Mijn eBay uw cursor over de tab Account en selecteer vervolgens Sitevoorkeuren.

 2. In de sectie Vereisten voor kopers klikt u op Weergeven en vervolgens op Bewerken.

 3. Selecteer uw vereisten voor kopers op de pagina Vereisten voor kopers. U wilt bijvoorbeeld geen zaken doen met kopers die:

  • onbetaalde objecten op hun account geregistreerd hebben

  • Een primair verzendadres hebben in een land waarnaar u geen objecten verzend

  • Het eBay-beleid hebben overtreden

  • de afgelopen tien dagen veel van uw objecten hebben gekocht of de winnende bieder zijn voor deze objecten

 4. Selecteer het selectievakje Bovenvermelde instellingen toepassen op huidige en toekomstige aanbiedingen als u deze instellingen op alle huidige en toekomstige aanbiedingen wilt toepassen.

 5. Zorg ervoor dat Geblokkeerde kopers niet toestaan om mij te contacteren is aangevinkt als u wilt voorkomen dat geblokkeerde kopers u vragen over uw aanbiedingen sturen.

 6. Klik op Verzenden om uw vereisten op te slaan.

Om vereisten voor kopers toe te voegen voor een specifieke aanbieding, kunt u uw vereisten in het aanbiedingsformulier specificeren.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons