Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Hoe lang zou uw aanbieding moeten duren?

Wanneer u uw object aanbiedt, hebt u de keuze tussen 1, 3, 5, 7 of 10 dagen.

Als u uw object verkoopt met de verkoopvorm Vaste prijs, kunt u ook kiezen voor een aanbieding met een duur van 30 dagen of Geldig tot geannuleerd.

Houd bij het kiezen van de duur onder meer rekening met het volgende:

  • Uw kopers - Veel kopers volgen objecten een tijdje en willen rustig nadenken voordat ze een bod plaatsen of Nu kopen gebruiken. Een langere duur kan dus in uw voordeel zijn.

  • Tijdgebonden - Bied u iets aan wat verband houdt met een bepaalde feestdag of evenement? Als uw object bijvoorbeeld een goed cadeau is voor een feestdag, zorg dan dat de aanbieding op tijd afloopt, zodat het object ruim vóór de betreffende dag nog kan worden verzonden.

  • Uw verkoopvolume - Als u een verkoper bent die veel verkoopt en veel identieke objecten aanbiedt, kunt u overwegen om de verkoopvorm Aanbiedingen van meerdere objecten te gebruiken, waarbij u zo veel identieke objecten in één aanbieding kunt plaatsen als u wilt. Dat bespaart u tijd – u moet slechts één aanbieding in het oog houden – en geld, aangezien u evenveel kosten hebt als u zou betalen voor de aanbieding van één object. U hebt ook meer kans om hoger in de zoekresultaten terecht te komen, aangezien de recente verkoopresultaten van een aanbieding een rol spelen bij het bepalen van de volgorde waarin aanbiedingen in zoekresultaten verschijnen. We raden u aan om de aanbiedingen met een duur van 30 dagen of Geldig tot geannuleerd te gebruiken voor aanbiedingen van meerdere objecten. (Alleen beschikbaar voor eigenaren van een eBay-winkel. De kosten voor een Geldig tot geannuleerd-aanbieding worden elke 30 dagen afgeschreven.)

De duur van een aanbieding verlengen
U kunt de duur van uw aanbieding niet verlengen als er al meer dan twee uur verstreken zijn nadat u de aanbieding hebt aangemaakt. Meer weten? Lees ons beleid over kosten omzeilen.

Aanbiedingstijden

  • Begintijden: indien u een object aanbiedt met het Verkoopformulier, begint de aanbieding onmiddellijk, tenzij u de optie geplande aanbieding hebt gebruikt en deze op een later tijdstip laat beginnen.
    Let op: eBay kan de aanbiedingsduur niet exact garanderen, aangezien het kan gebeuren dat uw aanbieding pas enkele uren nadat u ze gemaakt hebt, wordt weergegeven wanneer u zoekt op trefwoord of rubriek. U kunt uw aanbieding wel altijd vinden door te zoeken op objectnummer of door naar Mijn eBay te gaan en te kijken naar Mijn aangeboden objecten.

  • Eindtijden: aanbiedingen eindigen steeds in periodes van hele dagen nadat de aanbieding is gestart. Als u uw veiling bijvoorbeeld om 13.14 uur op zondag indient en een aanbiedingsduur van drie dagen kiest, loopt uw aanbieding stipt om 13.14 uur op woensdag af.
    Opmerking: aanbiedingen met een vaste prijs en veilingen met de optie Nu kopen lopen onmiddellijk af zodra een koper het object direct aanschaft.

  • Tijdzones: aanbiedingstijden op eBay VS verwijzen naar de lokale tijd in Californië. PDT is Pacific Daylight Time en PST is Pacific Standard Time. Pacific Time is drie uur eerder dan Eastern Time in de VS. Als het bijvoorbeeld 15.00 uur Pacific Time is (in San Francisco), is het 18.00 Eastern Time (in New York).

Klik op de link Officiële tijd eBay linksonder op deze pagina als u de huidige officiële tijd op eBay wilt zien, evenals een kaart met de tijdzones in de VS.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons