Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een creditering van verkoopcommissie aanvragen

U kunt een creditering van verkoopcommissie aanvragen als u en uw koper akkoord gaan om een transactie te annuleren of als een koper een object niet betaalt. In de onderstaande tabel wordt uitgelegd hoe u een creditering kunt aanvragen. Als u in aanmerking komt voor een creditering van verkoopcommissie, wordt deze binnen 14 dagen na het sluiten van het geschil overgeschreven op uw verkopersaccount. De creditering wordt toegepast op toekomstige aanbiedingskosten of u kunt een terugbetaling aanvragen van eBay.

Wat is er gebeurd?

Hoe kunt u een creditering aanvragen?

Wat gebeurt er vervolgens?

U en de koper gaan akkoord om een transactie te annuleren

 • Ga naar Transactieproblemen oplossen om een geschil te openen.

 • Onder Ik heb een object verkocht selecteert u Ik wil een transactie annuleren.

U kunt dit op elk moment doen nadat de aanbieding is afgelopen, tot 45 dagen na de verkoop.

Opmerking: door een transactie te annuleren, wordt eventuele negatieve of neutrale feedback van de koper niet verwijderd.

 • De koper heeft 7 dagen de tijd om te reageren op uw geschil. Als u niets meer hebt gehoord na 7 dagen, kunt u het geschil sluiten en ontvangt u een creditering van verkoopcommissie.

 • U dient het geschil binnen de 60 dagen na de transactie te sluiten. Indien u 61 dagen na afloop van de transactie het geschil niet hebt gesloten, zal eBay het geschil automatisch sluiten. In dit geval wordt de verkoopcommissie niet gecrediteerd.

 • Eens uw geschil werd gesloten door uzelf of door eBay kunt u het niet meer heropenen.

U hebt een transactieprobleem opgelost en de koper volledig terugbetaald

Opmerking: u ontvangt geen creditering als de koper eBay vraagt om het geschil te herzien, zelfs als u de koper terugbetaalt nadat deze ons heeft gecontacteerd.

Het geschil moet bovendien nog open staan in Transactieproblemen oplossen om een creditering van verkoopcommissie te kunnen ontvangen. U ontvangt geen creditering voor geschillen die worden geopend op PayPal.

 • U hebt 7 dagen de tijd om te reageren op een geschil en 3 dagen om de koper terug te betalen nadat u het teruggestuurde object hebt ontvangen.

 • Als u het probleem niet oplost en terugbetaalde, sluit eBay het geschil automatisch en ontvangt u geen creditering van verkoopcommissie.

 • Eens uw geschil werd gesloten door uzelf of door eBay kunt u het niet meer heropenen.

De koper heeft een object niet betaald

 • Ga naar Transactieproblemen oplossen om een geschil te openen.

 • Selecteer onder Ik heb een object verkocht Ik heb mijn betaling nog niet ontvangen.

U kunt dit doen 4 tot 32 dagen nadat de aanbieding is afgelopen, of onmiddellijk nadat de aanbieding is afgelopen als de koper niet meer bij eBay is ingeschreven.

 • De koper heeft vanaf het moment dat u het geschil hebt geopend 4 dagen om te betalen of tot een andere overeenkomst te komen met u.

 • Als de koper niet binnen de 4 dagen betaalt, kunt u het geschil sluiten en wordt een onbetaald object geregistreerd op de account van de koper.

 • U dient het geschil binnen de 36 dagen na de transactie te sluiten. Indien u 37 dagen na afloop van de transactie het geschil niet hebt gesloten, zal eBay het automatisch sluiten. In dit geval wordt de verkoopcommissie niet gecrediteerd.

 • Eens uw geschil werd gesloten door uzelf of door eBay kunt u het niet meer heropenen.

Opmerking: als u het object opnieuw aanbiedt kunt u in aanmerking komen voor een creditering van de plaatsingskosten maar betaalt u de gebruikelijke verkoopcommissie als het object verkocht wordt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons