Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Problemen met een kredietkaart of bankkaart oplossen

Wat moet ik doen als mijn kredietkaart of bankkaart wordt geweigerd?

Als uw kredietkaart of bankkaart wordt geweigerd tijdens de verificatie van de verkoper, wanneer u een betaling uitvoert of op een ander moment, moet u contact opnemen met uw bank of kredietkaartmaatschappij. Hier zijn enkele dingen die u moet weten:

  • eBay verifieert uw rekening door 1€ aan te rekenen op de kaart. Dit is een gebruikelijke manier om te controleren of een kaart actief is. Als u niet minstens 1€ op uw rekening hebt staan, wordt de kaart geweigerd. Dit aangerekende bedrag wordt tijdelijk geblokkeerd en daarna opnieuw vrijgegeven. Uw kredietkaartmaatschappij of bank moet de blokkering opheffen.

  • Zorg ervoor dat er geen dagelijkse transactielimieten gelden voor uw kaart die lager zijn dan het bedrag dat u probeert te betalen. Als uw kaart bijvoorbeeld een dagelijkse limiet van €100 heeft en probeert u een betaling van €150 uit te voeren, dan zal de betaling worden geweigerd.

  • Als de kaart nieuw is, moet u ervoor zorgen dat de kaart is geactiveerd.

  • Zorg ervoor dat het factuuradres dat u bij uw kredietkaartmaatschappij of bank hebt geregistreerd hetzelfde is als het factuuradres dat u gebruikt op eBay. Als u onlangs bent verhuisd, controleer dan of uw kredietkaartmaatschappij of bank uw nieuwe adres heeft.

  • Als u twee namen op uw kaart hebt staan, of een bedrijfsnaam en een persoonlijke naam, moet u ervoor zorgen dat u de namen in dezelfde volgorde invoert zoals ze op uw afschrift staan. Indien nodig kunt u één van de adresvakken gebruiken.

  • U kunt normaal geen prepaidkredietkaart gebruiken om uw rekening te verifiëren. Als u problemen blijft ondervinden bij het betalen van uw eBay-kosten met een kredietkaart of bankkaart, kunt u via een andere betalingsmethode een eenmalige betaling doen.

  • Controleer of het CVV-nummer op uw kaart overeenkomt met uw huidige bankgegevens. Om veiligheidsredenen wijzigen sommige kredietkaartmaatschappijen het CVV-nummer wanneer ze een nieuwe kredietkaart verstrekken, terwijl het nummer van de kaart hetzelfde blijft.

Wat moet ik doen als ik aangerekende kosten van eBay zie die ik niet herken?

Hieronder vindt u wat meer informatie over de aangerekende kosten op uw kredietkaartafschriften en wat u moet doen als u vragen hebt.

Hebben de aangerekende kosten te maken met uw verkoopactiviteiten?

Hebben de aangerekende kosten te maken met uw koopactiviteiten?

Hebt u een vraag over accountbeveiliging?

Nog vragen?

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons