Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Uw winkel aanpassen

Het maken van een winkel die er professioneel uitziet is van cruciaal belang voor uw succes. Als eigenaar van een eBay-winkel hebt u krachtige en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen ter beschikking waarmee u het uitzicht en de inhoud van uw winkel kunt maken en ontwerpen. U kunt een winkelomgeving creëren waarin het karakter van uw winkel duidelijk naar voren komt en waarmee u geloofwaardig overkomt bij kopers.

Op deze pagina wordt het volgende besproken:

Het opbouwen van het imago van uw winkel

Hieronder volgen enkele algemene tips om te onthouden terwijl u aan het imago van uw winkel werkt:

 • Zorg ervoor dat uw winkel zich onderscheidt van de concurrentie.

 • Kies kleuren, logo's en afbeeldingen die aansluiten op wat u verkoopt en waarin uw sterke punten naar voren komen.

 • Leg bij elk contact met uw klanten de nadruk op het imago van uw winkel. Maak bijvoorbeeld gebruik van uw winkelkleuren en logo's in uw aanbiedingen, advertenties en e-mails.

Geef uw onderneming meer bekendheid met deze winkelfuncties:

 • Logo: een logo bestaat doorgaans uit de winkelnaam en een afbeelding die symbool staat voor wat u verkoopt of de kwaliteiten van uw bedrijf. U kunt kiezen uit verschillende modellogo's, u kunt er zelf een ontwerpen of u kunt ervoor kiezen geen logo te gebruiken. Zorg ervoor dat uw logo professioneel oogt. Een slecht ontworpen logo kan het imago van uw winkel schaden.

 • Winkelthema: het winkelthema bevat kleuren, lettertypen en afbeeldingen die op al uw winkelpagina's verschijnen. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, kunt u kiezen uit diverse kant-en-klare thema's die reeds professionele afbeeldingen en kleurencombinaties bevatten. U kunt het winkelthema ook zelf ontwerpen zodat u de individuele elementen van uw thema helemaal zelf kunt bepalen.

 • Stijlen voor de koptekst (alleen voor abonnees op Topwinkel of Topwinkel Plus): in uw winkel kunt u de standaardmenubalk van eBay weergeven of een kleinere versie die minder ruimte in beslag neemt. Als u net als verkoper begonnen bent, kunt u de reputatie van eBay gebruiken om zelf naam te maken en het vertrouwen van kopers te winnen. Verkopers met meer ervaring willen hun eigen huisstijl wellicht prominenter op de pagina en kiezen daarom beter voor de kleinere versie van de koptekst.

Uw producten weergeven

Gebruik de volgende functies van de eBay-winkel om uw objecten opvallend weer te geven:

 • Winkelrubrieken: deze kunt u beschouwen als de gangpaden en rekken van uw winkel. U kunt maximaal 300 winkelrubrieken en subrubrieken maken. Elke rubriek kan tot drie niveaus diep gaan. Een rubriek met de naam Sportartikelen kan bijvoorbeeld twee extra subrubrieken hebben: Sportartikelen > Golf > Golfballen. Elke rubrieknaam kan maximaal 29 tekens bevatten. Zorg dat u in de aangepaste rubrieknamen relevante, beschrijvende, specifieke en populaire trefwoorden gebruikt om de kans te verhogen dat kopers uw objecten vinden. U kunt ook al uw rubrieken en subrubrieken weergeven in de linkermenubalk van uw winkel of u kunt een of twee rubriekniveaus weergeven.

 • Lijstweergave en Afbeeldingengalerij: geef de standaard weergavestijl op die past bij uw winkel.

  • Lijstweergave - Deze stijl is handig voor de weergave van lange objectlijsten. Elk object neemt weinig ruimte in beslag zodat kopers meer objecten kunnen bekijken.

  • Afbeeldingengalerij - Deze stijl geeft meer ruimte aan elk object dan de lijstweergave omdat hierbij een grotere afbeelding wordt getoond. Dit is een goede optie voor korte lijsten met objecten waarbij de afbeelding belangrijk is.

 • Objecten sorteren: u kunt zelf bepalen hoe uw objecten moeten worden gesorteerd in de rubrieken en zoekresultaten. Daarmee kunt u op een discrete, maar doorslaggevende manier invloed uitoefenen op geïnteresseerde kopers. Zo kunt u bijvoorbeeld Nieuw aangeboden kiezen als sorteerfunctie om kopers te stimuleren door uw nieuwste aanbiedingen te bladeren.

 • Galerijafbeeldingen: afbeeldingen verkopen. Kopers zullen eerder een object bekijken als er een galerijafbeelding in uw aanbieding wordt weergegeven dan wanneer dat niet het geval is.

 • Promotievakken: u kunt promotievakken gebruiken om de interesse van de koper te trekken, om extra verkoop te stimuleren door topaanbiedingen of koopjes te laten opvallen, om kopers aan te moedigen zich aan te melden voor e-mailnieuwsbrieven en meer. Ze bieden ook een alternatieve manier voor kopers om in uw winkel rond te kijken.

Uw boodschap overbrengen

Om het imago van uw winkel op te schroeven, speciale objecten voor te stellen of beleidslijnen mee te delen, kunt u het gebruik van de volgende functies overwegen:

 • Aanvullende koptekstinformatie: voeg meer tekst en afbeeldingen toe aan de koptekst van uw winkel die op elke pagina zal verschijnen om reclame te maken voor nieuw aangeboden objecten of andere objecten die u verkoopt. Dit is ook een perfecte manier om kopers attent te maken op speciale acties, de specialiteiten van uw winkel, het laatste nieuws over uw winkel (bijvoorbeeld wanneer u op vakantie bent) en andere zaken die met uw winkel te maken hebben.

 • Aangepaste pagina's: u kunt een aangepaste pagina gebruiken om een unieke homepage te creëren of speciale pagina's die het beleid van uw winkel, richtlijnen voor afmetingen of maten en dergelijke in detail beschrijven. Als uw kopers bijvoorbeeld graag willen weten hoe objecten uit een bepaalde rubriek zijn gemaakt of hoe u deze in handen hebt gekregen, kunt u een aangepaste pagina maken waarin u deze achtergrondinformatie verstrekt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons