Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een rubriek selecteren


Help kopers bij het vinden van uw aanbieding door de rubriek te selecteren die uw object het best beschrijft. Selecteer een specifieke rubriek die van toepassing is op uw object. In sommige gevallen kunnen we de rubriek van uw aanbieding wijzigen als u een rubriek hebt geselecteerd die niet bij uw object past.

Rubrieken zoeken die worden gebruikt voor vergelijkbare objecten

Een goede manier om de juiste rubriek te vinden is nagaan welke rubriek andere verkopers hebben gebruikt voor vergelijkbare objecten.

U kunt zien welke rubrieken andere verkopers hebben gebruikt door:
 1. In het zoekvak trefwoorden in te voeren die uw object beschrijven (zoals "Mickey Mouse horloge" of "Coldplay CD").

 2. Alle rubrieken te selecteren in het keuzemenu of een rubriek te kiezen uit de lijst.

 3. In de zoekresultaten vindt u de gebruikte rubrieken en subrubrieken van de aanbiedingen terug, en ook het aantal biedingen en de teller (indien weergegeven) met het aantal keer dat de pagina werd bekeken in elke rubriek. Selecteer, voor het beste resultaat, de rubriek met het hoogste aantal biedingen en bezoekers.

Zoektips:

 • Wees specifiek. Een zoekopdracht voor "Fenton glazen vaas" levert bijvoorbeeld meer nauwkeurige zoekresultaten op dan een zoekopdracht voor "vaas".

 • Let op met het gebruik van "en", "of", "de" en "het" als trefwoorden. eBay zoekt naar "en", "of", "de" en "het" in de aanbiedingstitels en beschouwt deze niet als logisch voor trefwoorden. Gebruik deze woorden alleen wanneer u op zoek bent naar objectnamen die deze trefwoorden bevatten (zoals "Samson en Gert" of "Waarheid, durven of doen").

 • Zoek niet op de rubrieknaam. Door te zoeken op rubriek (bijvoorbeeld "Verzamelen") zoekt u naar objecten waarvoor de verkoper het woord "verzamelen" heeft opgenomen in de objecttitel (bijvoorbeeld "oude riemgespen voor verzameling").

Een rubriek gebruiken die u al eerder hebt gebruikt

Wanneer u een object aanbiedt, slaan we de gebruikte rubriek op zodat u die later opnieuw kunt selecteren. U kunt deze rubriek gebruiken als hoofdrubriek of secundaire rubriek.

Een rubriek selecteren wanneer u een aanbieding maakt

U kunt als volgt een rubriek selecteren:
 1. Klik boven aan de pagina op Verkopen.

 2. Klik op Uw object aanbieden.

 3. Selecteer een rubriek met behulp van het zoekvak, de link In rubrieken bladeren of de link Onlangs gebruikte rubrieken.

 4. Selecteer een rubriek die uw object het best beschrijft.

 5. Als u geen geschikte rubriek vindt in de lijst met rubrieken, verfijn dan uw zoekopdracht door bijkomende of meer beschrijvende trefwoorden te gebruiken.

 6. Optioneel: selecteer een secundaire rubriek met behulp van de voorgestelde rubrieken. Nadat u een recent gebruikte rubriek hebt geselecteerd, is het mogelijk dat de beschikbare opties voor uw secundaire rubriek zijn gewijzigd. U kunt een object namelijk niet twee keer in dezelfde rubriek aanbieden. Meer weten over aanbieden in twee rubrieken?

 7. Nadat u een rubriek hebt geselecteerd, klikt u op Doorgaan om verder te gaan met het aanbieden van uw object.

Een product zoeken in onze catalogus

Als het aangeboden object gekoppeld is aan een product in onze catalogus, zal u worden gevraagd om te zoeken met een unieke ID, zoals:

 • een ISBN voor een boek

 • een onderdeelnummer van de fabrikant voor een mp3-speler

 • een trefwoord zoals een merk- of productnaam

Als uw object overeenkomt met een product in onze catalogus, worden er productdetails en een stockfoto beschikbaar gemaakt voor uw aanbieding. Meer weten over het gebruik van productdetails uit onze catalogus?

Als u uw aangeboden product niet vindt:

 • Controleer of de ingevoerde gegevens correct zijn.

 • Het product staat mogelijk niet in onze catalogus. U kunt het toevoegen aan onze catalogus door op Voeg het toe aan onze catalogus te klikken en het formulier in te vullen.

Als u fouten in de productdetails wilt melden, klik dan op Een fout melden op de pagina Productdetails controleren of op het formulier wanneer u uw object verkoopt. Verzend daarna de juiste gegevens.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons

Verwante Hulponderwerpen