Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Overschrijving Xpress voor verkopers

Wat is overschrijving Xpress?

Met Overschrijving Xpress kunt u snel en gemakkelijk een transactie op eBay afhandelen. Geef uw bankrekeninggegevens op aan de koper. Zodra de aanbieding is afgelopen, maakt de koper het bedrag onmiddellijk per overschrijving over om het object te betalen.

Hoe Overschrijving Xpress gebruiken?

Zo werkt het:
 1. In het gedeelte Beslis hoe u wilt betaald worden van het verkoopformulier selecteert u Overschrijving Xpress onder Betalingsmethoden.

 2. Klik op de link Voeg uw bankrekeninggegevens toe. De pagina 'Uw bankrekeninggegevens invoeren/bewerken' opent.

 3. Voer op deze pagina uw bankrekeninggegevens in.

Hoe kan ik mijn bankrekeninggegevens wijzigen of verwijderen?

Zo werkt het:
 1. Ga naar Mijn eBay.

 2. Klik op het tabblad Account en selecteer Sitevoorkeuren.

 3. In het gedeelte Verkoopvoorkeuren gaat u naar Betaling van kopers en vervolgens klikt u op Weergeven.

 4. Naast Overschrijving Xpress gebruiken klikt u op Bewerken. De pagina 'Uw bankrekeninggegevens invoeren/bewerken' opent.

 5. Pas uw bankrekeninggegevens aan en klik op Verzenden of Verwijderen.

Internationale betalingen

Geef bij internationale betalingen in euro binnen de Europese Unie altijd het IBAN en de BIC van uw bankrekening op. Sinds 1 juli 2003 wordt deze algemene standaard gebruikt voor buitenlandse transacties tussen EU-landen, waarvoor dezelfde kosten gelden als voor binnenlandse betalingen. Het maximumbedrag voor een transactie met een IBAN en BIC is EUR 12 500.

 • Het IBAN (International Bank Account Number) is een internationaal bankrekeningnummer volgens de nieuwe Europese standaard. Op papier wordt het IBAN weergegeven in blokken van 4 tekens. Bij elektronische verwerking wordt het volledige nummer zonder spaties geschreven en weergegeven. Ook het voorvoegsel IBAN wordt niet gebruikt bij elektronisch bankieren.

 • De BIC (Bank Identifier Code) - ook SWIFT genoemd - is de internationale bank-ID volgens de nieuwe Europese norm. Een BIC bestaat uit 8 of 11 alfanumerieke tekens.

Als u objecten verkoopt in andere Europese landen, kunt u het beste het IBAN en de BIC van uw bankrekening opgeven voor Overschrijving Xpress. Dit maakt internationale betalingen voor kopers een stuk eenvoudiger. U kunt uw bankgegevens voor Overschrijving Xpress bijwerken in Mijn eBay, als u dat nog niet hebt gedaan.

Is Overschrijving Xpress veilig?

 • Het is niet verplicht tijdens Afhandeling bankrekeninggegevens aan de koper te geven via Overschrijving Xpress. De verkoper kan ook overschrijving als betalingsmethode bieden zonder bankrekeninggegevens via eBay door te geven.

 • De bankrekeninggegevens worden over een beveiligde verbinding verzonden.

 • Alle bankrekeninggegevens worden op beveiligde servers opgeslagen.

 • Naast de koper kan niemand anders de bankrekeninggegevens van de verkoper zien via Afhandeling, want hiervoor zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord van de koper vereist.

 • De koper kan de bankrekeninggegevens van de verkoper alleen zien als de verkoper deze informatie heeft opgegeven en Overschrijving Xpress heeft gekozen als betalingsmethode.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons