Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Automatische betalingsmethode instellen


Wanneer u begint te verkopen op eBay, moet u een automatische betalingsmethode selecteren voor uw verkoopkosten. U kunt kiezen uit drie automatische betalingsmethoden:

 • PayPal

 • Domiciliëring

 • Creditcard

De betalingsmethode die u instelt bij ons, is te zien op uw pagina Verkopersaccount. U kunt uw betalingsmethode op elk moment wijzigen.

Om meer te weten over betaalvoorwaarden, achterstallige betalingen en betaaldatums, zie Uw uiterste betaaldatum.

Als u crediteringen hebt, worden deze afgetrokken van uw huidige saldo. Als u niet wilt dat uw crediteringen worden verrekend via uw automatische betalingsmethode, kunt u uw voorkeuren wijzigen in Mijn eBay. Crediteringen die van toepassing zijn nadat we een factuur hebben opgemaakt, worden dan verrekend in het bedrag van de volgende factuur.

Zie uw rekeningoverzicht voor een overzicht van uw recente kosten. Zie ook Kosten voor meer hulp.

Betalen met PayPal

Met PayPal kunt u uw eBay-verkoopkosten veilig en gemakkelijk automatisch betalen. Als u Automatische PayPal-betalingen instelt, worden uw verkoopkosten van uw PayPal-rekening afgeschreven.

Hoe werken automatische PayPal-betalingen?
 • PayPal debiteert het geld van uw PayPal-rekeningsaldo.

 • Het bedrag wordt ten vroegste 10 dagen nadat u uw factuur ontvangt, afgeschreven.

 • Als het bedrag op uw PayPal-rekening ontoereikend is, wordt de betaalbron gebruikt die u koos toen u zich voor automatische betalingen via PayPal aanmeldde.

 • Als u geen voorkeur van betaalbron hebt aangeduid tijdens de aanmelding, wordt eender welke betaalbron die u hebt opgegeven gebruikt.

U kunt uw PayPal-betaalbron voor verkoopkosten bij eBay op elk moment wijzigen. Werk uw account bij voor het einde van de factureringscyclus (ofwel voor het einde van de maand ofwel voor de 15e van de maand) om zeker te zijn dat de nieuwe gegevens worden gebruikt voor de betaling van de factuur.

Als een betaling via de betaalbron van uw voorkeur mislukt (bijvoorbeeld als uw creditcard vervalt), kan het bedrag voldaan worden via andere beschikbare betaalbronnen.

U kunt ook betaalbronnen opgeven die u niet wilt gebruiken voor automatische betalingen. Dat doet u op de PayPal-pagina Vooraf goedgekeurde betalingen op het tabblad Rekeninggegevens .

Voor meer informatie over PayPal-betalingen gaat u best naar PayPal Hulp.

Betalen met creditcard

 • Wij aanvaarden de volgende creditcards:

  • Visa

  • Eurocard/MasterCard

 • Bedragen worden gewoonlijk 5 tot 7 dagen nadat u uw factuur ontvangt van uw creditcard gedebiteerd.

Creditcardgegevens wijzigen

Werk uw creditcardgegevens bij voor het einde van de factureringscyclus (ofwel voor het einde van de maand ofwel voor de 15e van de maand) om zeker te zijn dat de nieuwe gegevens worden gebruikt voor de betaling van de factuur. Werk nu uw creditcardgegevens bij die voor automatische betalingen worden gebruikt in het bestand

Betalen met domiciliëring

U kunt er ook voor kiezen uw verkoopkosten telkens op dezelfde dag van de maand van uw bankrekening te laten afschrijven. De exacte datum hangt af van de dag waarop u uw factuur verzendt. Als u deze optie kiest, moet u uw bankgegevens opgeven. eBay stort dan een klein bedrag (in eurocent) op uw rekening om de gegevens te bevestigen. Als dat lukt, is uw rekening bevestigd en kan ze gebruikt worden voor automatische betalingen. U moet dan niets meer doen.

Opmerking: het kan tot 5 dagen duren vooraleer uw gegevens bevestigd zijn.

U krijgt een rekening in het midden van de maand. Het bedrag wordt ongeveer 10 dagen later van uw rekening afgeschreven. Als u later deze maand een rekening krijgt, wordt het bedrag niet voor de 15de van de volgende maand van uw rekening afgeschreven.

U kunt op elk moment de gegevens van uw bankrekening bijwerken. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe gegevens worden gebruikt, moet u uw gegevens ten minste 6 dagen voor het einde van de factureringsperiode bijwerken. Uw rekening wordt pas gebruikt voor automatische betalingen nadat we uw gegevens hebben bevestigd door een klein bedrag te storten. Let erop dat uw bankrekeningnummer het IBAN-nummer is (16 tekens).

Uw betalingsmethode wijzigen

Om uw automatische betalingsmethode te veranderen voor uw volgende factuur:
 1. Ga naar Mijn eBay.

 2. Klik op het tabblad Account.

 3. In het gedeelte Betalingsmethoden voor verkoopkosten klikt u op Automatische betalingsmethode wijzigen.

 4. Maak vervolgens uw keuze en volg de instructies op het scherm.

Opmerking: werk uw account bij voor het einde van de factureringscyclus (ofwel voor het einde van de maand ofwel voor de 15e van de maand) om zeker te zijn dat de nieuwe gegevens worden gebruikt voor de betaling van de factuur.

Uw automatische betalingsmethode verwijderen

U kunt uw betalingsmethode op elk moment verwijderen.

Om uw betalingsgegevens te verwijderen:
 1. Ga naar Mijn eBay.

 2. Klik op het tabblad Account en dan op de link Persoonlijke gegevens links.

 3. Ga in het gedeelte Financiële gegevens naar de betalingsmethode die u wenst te verwijderen en klik op de link Verwijderen rechts.

Er kunnen nog kosten in rekening worden gebracht voor uw actieve aanbiedingen, alsook maandelijkse kosten voor actieve abonnementen zoals die op eBay-winkels. Vergeet niet uw abonnementen te annuleren als u uw account wilt sluiten.

Als u een openstaand saldo hebt, zult u een eenmalige betaling moeten uitvoeren voordat u uw betalingsgegevens kunt verwijderen.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons