Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Beleid voor alcohol

Overzicht van het beleid

De verkoop van alcohol in België is streng gereguleerd en daarom staat eBay de verkoop van alcoholische dranken toe onder beperkte omstandigheden. Verkoop van alchohol aan personen onder 18jaar is verboden.

Zorg ervoor dat uw aanbieding voldoet aan onze richtlijnen. Als dit niet het geval is, kan ze verwijderd worden, en kunnen uw mogelijkheden voor kopen en verkopen beperkt worden.

Alcohol mag niet op alle internationale eBay-sites verkocht worden, afhankelijk van de lokale reglementering. Controleer de regels van de internationale eBay-sites om te kijken wat toegestaan is. Zorg ervoor dat uw aanbieding aan zowel lokale als Europese regels voldoet.

Wat zijn de richtlijnen?

Toegestaan

  • Bier/wijnpaketten

  • Hop, zaden voor hop en andere materialen om bier of wijn te maken

  • Alchoholvrije bier en wijn

Beperkt

  • Alcohol mag alleen verkocht worden aan kopers ouder dan 18 jaar

  • Volgens regionale regels mag alchohol alleen verzonden worden naar bepaalde landen binnen de EU. Dit mag naar Oostenrijk, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Italie, Nederland, Spanje en Zwitserland. Alchohol mag niet worden verzonden naar Ierland, Polen of het Verenigd Koningkrijk en andere regio's zoals Noord Amerika, Azie of Australie.

Aanvullende informatie

PayPal heeft bepaalde vereisten in verband met de verkoop van alcohol dus als u van plan bent om PayPal te aanvaarden als betalingsmethode, gaat u best naar de PayPal-site voor meer informatie.

Waarom heeft eBay dit beleid?

We willen er zeker van zijn dat kopers en verkopers alle wetten en regels in verband met de verkoop van alcohol begrijpen en naleven. Sommige alcoholische producen zijn wettelijk verboden en kunnen leden schade berokkenen. Ze mogen dus niet verkocht worden op eBay.

Contact opnemen met Klantenservice

Meld een overtreding van aanbiedingsregels of problemen met een ander eBay-lid.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons