Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Wat kopers moeten weten over verzendingen

Wanneer u op eBay een object koopt, moet u zich geen zorgen maken over de verzending omdat u weet wat u mag verwachten:

Voor de aankoop van uw object

Verzendkosten, verwerkingstijd en verzenddiensten
Om problemen of misverstanden te vermijden, houdt u als koper best rekening met de verzendkosten en -diensten en de verwerkingstijd voordat u op een object biedt of het object koopt. Controleer of er geen extra informatie in de objectbeschrijving staat. Als u vragen hebt over de verzending, contacteert u de verkoper voordat u op een object biedt of het object koopt.
 
Belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:
- Hoeveel kost de verzending en verwerking?
- Verzendt de verkoper naar mijn land?
- Kan ik het object ontvangen wanneer ik het nodig heb?
- Kan ik mijn pakket volgen?
- Kan ik korting op de verzending krijgen als ik meer dan één object koop?
- Welke verwerkingstijd biedt de verkoper?
 
Als de verkoper verwerking op dezelfde dag aanbiedt, dan verzendt hij het object op dezelfde dag als waarop u het object kocht en als uw betaling voor de deadline voor het verwerken van bestellingen ontvangen werd.
Verkopers geven soms twee of meer verzenddiensten op. Expresverzending is meestal duurder, maar kan nuttig zijn als u het object meteen nodig hebt. Als u dat niet nodig hebt, verkiest u misschien een minder dure verzenddienst.
 
Uw verzendadres
Zorg ervoor dat u uw verzendadres correct opgeeft. U kunt het verzendadres wijzigen of er één toevoegen wanneer u voor een object betaalt via Nu betalen.
Sommige verkopers vragen u mogelijk om een bevestigd verzendadres te gebruiken wanneer u objecten koopt met PayPal. Uw bevestigd verzendadres is identiek aan het factuuradres dat bij PayPal voor uw creditcard is geregistreerd. Als het factuuradres al is ingesteld, hoeft u het alleen nog aan uw eBay-adresboek te koppelen. Selecteer daarna dit adres als uw verzendadres wanneer u een aankoop doet via Nu betalen.

 

 

Tijdens de aankoop van uw object

Verzendkosten betalen
Betaal de verzendkosten wanneer u voor het object betaalt. Als u vragen hebt over de totale kostprijs van uw object inclusief de verzending, kunt u deze aanvragen bij de verkoper. Daarvoor klikt u op de pagina Uw object bekijken op de link Totaal aanvragen bij verkoper wanneer u Nu betalen gebruikt om uw object op eBay te kopen.
 
Verzendmethode kiezen
U kiest uw verzendmethode in het gedeelte Bestellingsgegevens op de pagina Uw object bekijken. Klik naast de hoofding Verzending op de link om alle verzendopties weer te geven. Voor elk object kunnen tot drie verschillende verzendopties beschikbaar zijn. Voor elke verzendoptie worden de kostprijs en de geschatte leveringstijd weergegeven.
 
Verzendkortingen
Sommige verkopers bieden aan om verschillende objecten samen in één pakket te verzenden en bieden een verzendkorting aan. U ziet de verzendkortingen wanneer u uw object koopt via Nu betalen. Als u vragen hebt over het bedrag, contacteert u de verkoper.

 

 

Na aankoop van uw object

Tracking
Afhankelijk van de verzenddienst kunt u mogelijk de verzending van uw object volgen. Soms vermelden verkopers in hun e-mailbericht informatie waarmee u uw object kunt volgen tijdens de verzending. Sommige verkopers bieden ook een optie om uw object mits betaling te verzekeren tegen verlies of schade. eBay vereist echter niet van verkopers dat ze trackingnummers of verzekeringen aanbieden.
Voor internationale transacties bent u verantwoordelijk voor aanvullende douanekosten.
Problemen met de verzending
Als u een probleem hebt met de verzending, raden we u aan om contact op te nemen met de verkoper en het verzendbedrijf. Als u het object dan nog niet ontvangt, kan onze pagina Transactieproblemen oplossen u helpen om het probleem met de verkoper op te lossen. Ga naar Wat moet ik doen wanneer ik een object niet heb ontvangen . Als u met PayPal hebt betaald, kunt u een transactieprobleem melden via het PayPal-klachtencentrum. Uw aankoop wordt mogelijk gedekt door een kopersbeschermingsprogramma.
 
Verkopers kunnen redelijke kosten in rekening brengen voor de verzending, verpakking en verwerking van objecten die ze verkopen. Het in rekening brengen van buitensporige kosten voor verzendingen is echter in strijd met ons beleid omtrent buitensporige verzendkosten. Lees aandachtig de objectbeschrijving, zodat u weet wat de verzendkosten zijn.

 

 

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons