Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Aanvaarde betalingsmethoden selecteren

Wanneer u als verkoper meerdere betalingsmethoden biedt, moet u er rekening mee houden dat niet alle betalingsmethoden in dezelfde mate vertrouwen wekken bij kopers. Het is belangrijk dat u uitgaat van de koper wanneer u bepaalde betalingsmethoden selecteert.

Kopers kunnen zich het volgende afvragen over betalingsmethoden:

  • Kan mijn betaling worden gevolgd en krijg ik een betalingsbewijs?

  • Is de methode snel en handig?

  • Hoe veilig is de methode?

  • Krijg ik mijn geld terug als er iets fout gaat?

Zie Een betalingsmethode kiezen (voor kopers) voor een vergelijking van betalingsmethoden vanuit het oogpunt van kopers.

Tip: bespaar tijd bij het instellen van betalingsmethoden door Afhandeling te gebruiken te gebruiken. U kunt betalingsvoorkeuren instellen voor al uw aanbiedingen vanuit Mijn eBay.

eBay-verkopers gebruiken onder andere de volgende betalingsmethoden:

PayPal
PayPal is een snelle, veilige en handige manier om op eBay te betalen. Wanneer u uw object aanbiedt en PayPal als betalingsmethode aanvaardt, kunnen kopers veilig online betalen met een creditcard. Kopers betalen vanaf de objectpagina en de betaling wordt direct op uw verkopersaccount gestort. PayPal helpt u ook bij het tegengaan van fraude. Zie PayPal aanvaarden voor eBay-aanbiedingen voor meer informatie.

Creditcard
U kunt Afhandeling zodanig instellen dat creditcardbetalingen worden aanvaard en kopers hun creditcardgegevens moeten verstrekken. Neem contact op met de creditcardmaatschappij als de koper een creditcard gebruikt en controleer of de naam op de kaart overeenkomt met de verzend- en contactgegevens. Als u twijfelt over de identiteit van de koper, kunt u het beste contact opnemen met de creditcardmaatschappij om de betaling te laten valideren voordat u het object verzendt. Als u een bedrijf hebt dat creditcards van klanten aavaardt (niet alleen via eBay), kunt u in Afhandeling selecteren welke kaarten u aanvaardt.

Belangrijke opmerking voor internationale verkopers: we willen eBay een veilige handelsplaats voor kopers en verkopers houden. Daarom moet u uw PayPal-rekening laten controleren en aan uw eBay-account koppelen als u objecten wereldwijd wilt verkopen of verzenden.

Andere betalingsmethoden
Postwissels kunnen worden gevolgd tot aan een specifiek postadres, maar de meeste verkopers wachten totdat het geld op hun rekening staat voordat ze het object naar de koper verzenden.

Borg
Bij duurdere objecten kunt u Dienst voor borg gebruiken.

Contant
eBay raadt niet aan contante betalingen of overboekingen van contant geld als betalingsmethode te gebruiken. Omdat deze transacties niet zijn beschermd of kunnen worden gevolgd, loopt u een groot risico terwijl u machteloos staat bij transactieproblemen (zie Een betalingsmethode kiezen (voor kopers).

Belangrijk: aanvaard nooit overbetalingen van kopers voor objecten en zeker niet als de koper het te veel betaalde bedrag terugvraagt. Bij een dergelijk verzoek is het mogelijk dat u te maken hebt met valse cheques (zie ook Transactieproblemen vermijden - Tips voor kopers).

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons