Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een object retourneren

 

Wanneer kunt u een object retourneren?

We hopen dat u veel plezier beleeft aan wat u koopt op eBay. Als u echter van gedachten verandert, aanvaarden de meeste verkopers retourzendingen.

Als u wilt controleren of een verkoper retourzendingen aanbiedt, moet u het teruggavegedeelte in de aanbieding bekijken. Voor een object dat u al hebt gekocht, gaat u naar uw Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay en klikt u op het object. U wordt doorgestuurd naar de procedure voor retourzendingen van eBay of naar het gedeelte om contact op te nemen met de verkoper, afhankelijk van het object dat u hebt gekocht.

Uw recht om te retourneren

De regelgeving voor consumentencontracten is van toepassing op verkopen tussen een zakelijke verkoper en een consument waarbij er geen persoonlijk contact is. Voor aankopen die zijn gedaan onder deze regelgeving hebt u 14 dagen de tijd om een retourzending aan te vragen vanaf het moment dat u uw object hebt ontvangen.

Een vervangend object aanvragen

Sommige verkopers bieden de optie om een vervangend object aan te vragen in plaats van een terugbetaling. Als deze optie beschikbaar is, vermeldt de verkoper dit in zijn retourbeleid. U kunt een vervangend object aanvragen als:

 • De verkoper vervangingen aanbiedt als een optie

 • U het oorspronkelijke object retourneert en precies hetzelfde object als vervanging wilt ontvangen.

 • Uw ontvangen object afwijkt van de beschrijving in de aanbieding of op een bepaalde manier defect is.

Neem contact op met de verkoper via Mijn eBay om een vervanging aan te vragen. Hij/Zij laat u weten of een vervanging beschikbaar is. Zodra dit is goedgekeurd, moet u het oorspronkelijke object binnen 10 werkdagen na de start van uw aanvraag voor retourzending terugsturen naar de verkoper.

Een retourzending aanvragen als het object niet in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay

Als er geen badge van de Geld-terug-garantie van eBay wordt weergegeven in de objectbeschrijving of bestelgegevens, dan komt het object niet in aanmerking voor de Geld-terug-garantie van eBay.

Als de verkoper retourzendingen aanbiedt, kunt u aanvragen om het object te retourneren binnen de retourtermijn van de verkoper. In het retourbeleid van de verkoper wordt aangegeven wie de retourkosten betaalt. Als u verantwoordelijk bent voor de retourkosten, moet u trackinggegevens toevoegen. Als de waarde van het object dat u retourneert meer dan EUR 550 bedraagt, is een getekend ontvangstbewijs verplicht om te bewijzen dat de verkoper de retourzending heeft ontvangen. Meer informatie over Vereisten voor handtekeningbevestiging.

Als u met PayPal hebt betaald en een object hebt ontvangen dat afwijkt van de beschrijving en u het probleem niet kunt oplossen met de verkoper, komt u mogelijk in aanmerking voor de kopersbescherming van PayPal. Meer weten over de kopersbescherming van PayPal?

Contact opnemen met de verkoper om een retourzending te regelen
 1. Ga naar uw Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay en zoek de bestelling die u wilt retourneren.

 2. Selecteer in de keuzelijst Meer acties Contact opnemen met de verkoper.

 3. Kies Retourzendingen en vervolgens Contact opnemen met de verkoper.

 4. De verkoper bevestigt de procedure die u moet volgen om een retourzending te regelen.

Een retourzending aanvragen als het object in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay

Als er een badge van de Geld-terug-garantie van eBay wordt weergegeven in de objectbeschrijving of bestelgegevens, dan komt het object in aanmerking voor de Geld-terug-garantie van eBay. Meer weten over de voorwaarden voor de Geld-terug-garantie van eBay?

Als het object in aanmerking komt voor de Geld-terug-garantie van eBay, kunt u het retourneren, zelfs als de verkoper geen retourzendingen aanbiedt, als het afwijkt van de objectbeschrijving of als het defect of beschadigd is.

Een retourzending aanvragen:
 1. Zoek het object in uw Aankoopgeschiedenis in Mijn eBay.

 2. Selecteer Dit object retourneren uit het keuzemenu Meer acties.

 3. Selecteer uw reden voor retourzending.

 4. Als het object beschadigd, kapot of defect is aangekomen, kunt u maximaal 10 afbeeldingen toevoegen die eventuele krassen of defecten weergeven.

 5. Selecteer Verzenden.

Tijdlijnen voor de Geld-terug-garantie van eBay

 • De verkoper heeft 3 werkdagen de tijd om u een retourlabel te verstrekken.

 • U hebt vanaf de dag waarop u een label ontvangt 10 werkdagen de tijd om het object terug te sturen naar de verkoper.

 • Zodra de verkoper uw pakket heeft ontvangen, verwerkt hij/zij binnen 2 werkdagen een terugbetaling. Als u problemen hebt, kunt u ons vragen om in te grijpen

Wanneer kunt u ons vragen om in te grijpen?

De meeste retourzendingen en terugbetalingen verlopen vlot, maar als u niet tevreden bent met de oplossing van de verkoper of de verkoper geen terugbetaling uitvoert, kunt u ons vragen om in te grijpen. Afhankelijk van de retourmethode van de verkoper kunnen de termijnen verschillen. We geven u informatie over de timing voor uw retourzending in Mijn eBay.

Misbruik van retourzendingen of de Geld-terug-garantie van eBay

Het deelnemen aan activiteiten zoals beschreven in het Beleid voor misbruik door kopers kan leiden tot verschillende acties, waaronder het waarschuwen van kopers, het blokkeren van kopers voor het aanvragen van retourzendingen of terugbetalingen op eBay, het blokkeren van kopers voor het openen van geschillen, het verlies van de dekking door de Geld-terug-garantie van eBay en een schorsing van de account.

Activiteiten die niet zijn toegestaan, omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Het openen van dubbele aanvragen met behulp van andere kopersbeschermingsprogramma's

 • Samenspannen met een verkoper om de waarde van een object foutief aan te geven bij de douane

 • Het indienen van een terugboeking na ontvangst van een terugbetaling

 • Beweren dat een object niet is ontvangen terwijl er een bewijs van levering aan het adres van de koper is op de pagina Bestelgegevens

 • Onrechtmatig beweren dat een object afwijkt van de beschrijving

 • Een ander object retourneren dan het oorspronkelijk ontvangen object

 • Het gebruiken of beschadigen van een object en het vervolgens retourneren

U vindt meer informatie over ons retourbeleid in onze Geld-terug-garantie van eBay en ons Beleid voor de staat van geretourneerde objecten.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons