Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Ik heb een object gewonnen maar ik wil het niet meer kopen. Wat moet ik nu doen?

Een winnend bod op een object of een aankoop met Nu kopen op eBay geeft aanleiding tot een bindende overeenkomst waarbij de koper verplicht is de transactie daadwerkelijk af te handelen.

Als u vindt dat u een geldige reden hebt om het object niet te kopen, kunt u contact met de verkoper opnemen en de situatie uitleggen. Veel verkopers zijn best bereid om samen met u naar een oplossing te zoeken, mits u open en eerlijk communiceert. Als u nog geen contact met de verkoper hebt opgenomen, kunt u zijn of haar contactgegevens opvragen en hem of haar telefonisch proberen te bereiken. U kunt er wellicht samen uitkomen.

Als de verkoper niet reageert

Als de verkoper niet reageert zoals u had gehoopt, wees er dan op bedacht dat u een aantekening wegens onbetaald object kunt krijgen als u het object uiteindelijk niet koopt. Denk eraan: als u in een te korte periode te veel aantekeningen krijgt, wordt uw account voor onbepaalde tijd geschorst en wordt alle negatieve en neutrale feedback die u voor andere leden hebt gegeven, definitief verwijderd. In bepaalde situaties is het mogelijk dat voor uw account een beperking wordt ingesteld voordat deze wordt geschorst.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons