Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Hoe kopers een bestelling kunnen annuleren

Als u een bestelling wilt annuleren, moet u een aanvraag indienen om de verkoper te vragen of deze de annulering voor u kan uitvoeren. De verkoper kan uw annuleringsaanvraag accepteren of afwijzen. Als de verkoper uw bestelling al heeft verzonden, kan hij of zij die niet meer annuleren.

Om annulering van een bestelling vragen

Als u uw aankoop in het afgelopen uur hebt gedaan en deze nog niet is verzonden, kunt u een annuleringsaanvraag naar de verkoper sturen. Als u uw aankoop meer dan een uur geleden hebt gedaan, moet u rechtstreeks contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen de aankoop voor u te annuleren. In beide gevallen kan de verkoper uw annuleringsaanvraag aanvaarden of weigeren.

Tip
Houd er rekening mee dat als uw aankoop meerdere objecten omvat, de hele bestelling moet worden geannuleerd. U kunt geen afzonderlijke objecten annuleren.

Een bestelling die u in het afgelopen uur hebt gedaan annuleren

Als u uw aankoop binnen het afgelopen uur hebt gedaan, kunt u de verkoper vragen om uw bestelling te annuleren zolang hij/zij deze nog niet heeft verzonden. U doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die u wilt annuleren.

  2. Selecteer in de keuzelijst Meer acties de optie Vragen om bestelling te annuleren.

    • U kunt desgewenst een reden voor de annulering selecteren.

  3. Selecteer Verzenden.

We sturen uw aanvraag naar de verkoper en vragen hem of haar de annulering binnen 3 kalenderdagen te accepteren of af te wijzen. Als de verkoper de annulering accepteert, sturen we een bevestiging van de annulering naar het geregistreerde e-mailadres en naar eBay-berichten van u beiden.

Als de verkoper niet binnen 3 kalenderdagen reageert en u nog niet hebt betaald, wordt de bestelling automatisch geannuleerd.

Een bestelling die u meer dan een uur geleden hebt gedaan annuleren

Als u meer dan een uur geleden uw aankoop hebt gedaan, moet u contact opnemen met de verkoper en hem/haar vragen om de aankoop voor u te annuleren. U doet dit als volgt:

  1. Ga naar Aankoopgeschiedenis en zoek de bestelling die u wilt annuleren.

  2. Selecteer in de keuzelijst Meer acties Contact opnemen met de verkoper.

  3. Kies Aanvraag om deze bestelling te annuleren en vervolgens Contact opnemen met de verkoper.

  4. Leg de verkoper uit waarom u moet annuleren en selecteer Verzenden.

U kunt een bestelling niet annuleren als u al hebt gemeld dat het object niet is aangekomen of als u een retourzending hebt aangevraagd.

Als het te laat is om te annuleren of als de verkoper uw annuleringsaanvraag afwijst, moet u wachten tot u de bestelling hebt ontvangen en vervolgens een aanvraag voor retourzending starten.

Meer informatie vindt u in ons Annuleringsbeleid voor bestellingen.

Wilt u een object retourneren?

Als u een object hebt gekocht en ontvangen, kunt u contact met de verkoper opnemen en een retourzending aanvragen.

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons

Verwante Hulponderwerpen