Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Problemen met kopen oplossen

Waar moet u op letten voordat u biedt of koopt, en hoe voorkomt u veelvoorkomende fouten? In geval van problemen met een aankoop, raadpleegt u best onze Regelingen voor kopersbescherming

Een probleem oplossen

 
 
Als er een probleem is met uw bestelling, kunnen we helpen. Lees onze artikelen over wat u moet doen als u uw object niet ontvangt en hoe u een object terugstuurt.
 
 
Uw terugbetaling is overgemaakt naar uw oorspronkelijke betalingsmethode. Het geld is meestal binnen 3-5 werkdagen beschikbaar.
Als het bedrag is terugbetaald nadat u een object hebt teruggestuurd of een aanvraag onder de Geld-terug-garantie van eBay hebt ingediend, kunt u de status van de terugbetaling controleren in uw aanvraaggegevens in Mijn eBay. Zo nodig kunt u ons ook vragen in te grijpen.
 
 
Als u een bestelling wilt annuleren, moet u een aanvraag indienen om de verkoper te vragen of deze de annulering voor u kan uitvoeren. De verkoper kan uw annuleringsaanvraag accepteren of afwijzen. Als de verkoper uw bestelling al heeft verzonden, kan hij of zij deze niet meer annuleren. Meer weten over hoe kopers kunnen verzoeken om annulering van een bestelling?
 
Wanneer u een object koopt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk betaalt. Als u niet binnen vier kalenderdagen hebt betaald, mag de verkoper uw bestelling annuleren. In dat geval ontvangt u uw object niet en registreren we het onbetaalde object voor uw account. Als kopers te veel onbetaalde objecten of geannuleerde bestellingen hebben, kunnen we limieten opleggen of koopprivileges intrekken. Meer weten over ons beleid voor onbetaalde objecten?

Hulponderwerpen

eBay Algemeen

Regelingen voor kopersbescherming

Meer informatie

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons