Hulp
Hulp
Zoeken in Hulppagina's (Zoekt niet naar objecten of producten) Zoekentips
Zoeken in hulp

Een object kopen (overzicht)

Objecten kopen op eBay is een uniek avontuur. Het geeft veel kopers een enorme voldoening als ze met succes een bod uitbrengen op een mooi antiek tafeltje of een ontbrekend motoronderdeel. Anderen gaan op eBay op koopjesjacht, maar kopen objecten liever voor een vaste prijs.

Neem even de tijd nemen om te begrijpen hoe het bied- en koopproces in elkaar steekt om met plezier en veilig op eBay te winkelen. Zodra u de basisprincipes en belangrijke concepten kent, kunt u een succesvolle koper op eBay worden.

Basisprincipes en belangrijke concepten

  • Aan de slag: de basisregels voor het kopen van uw eerste object.

  • Bieden (overzicht): de meeste objecten worden via een veiling op eBay aangeboden, zodat u een bod moet uitbrengen. Bieden moet natuurlijk gewoon leuk zijn, maar wanneer u een bod uitbrengt, gaat u wel een bindende overeenkomst aan.

  • Gids voor koopvormen: lees welke verkoopvormen er op eBay zijn en met welke opties u effectief objecten kunt kopen. Nu kopen is bijvoorbeeld de eenvoudigste manier om iets op eBay aan te schaffen. U kunt een object dan meteen kopen tegen een vaste prijs.

  • Over de objectpagina - Deze pagina toont u niet alleen details over het object, maar bevat ook belangrijke informatie over verzending en betaling. U kunt ook meer te weten komen over de reputatie van de verkoper en over hoe uw aankoop wordt beschermd.

Beter kopen op eBay

  • Tips voor kopers: slimme kopers doen onderzoek naar zowel objecten als verkopers, nemen verschillende opties onder de loep en plannen vooruit.

Speciale koopsituaties

  • Veilingen met een minimumverkoopprijs: voor sommige veilingaanbiedingen wordt een minimumverkoopprijs (dwz een verborgen minimumprijs) ingesteld.

  • Internationaal kopen: eBay is een wereldwijde handelsplaats waar u contact kunt leggen met verkopers overal ter wereld. Op eBay kunt u objecten in het buitenland op vrijwel dezelfde manier kopen als in uw eigen land. Als u echter begrijpt hoe het precies zit met verzending, taalkwesties en douaneformaliteiten, zult u minder snel twijfelen bij een internationale aankoop.

Uw object betalen

  • Betalingsmethoden - Verkopers kunnen verschillende betalingsopties aanbieden. De betalingsmethode die u kiest, kan zowel voordelen als nadelen hebben. Kies de betalingsmethode die u het beste schikt tussen de opties die de verkoper aanbiedt.

  • Een aankoop afhandelen - De manier waarop u voor uw object betaalt, is afhankelijk van de betalingsopties die de verkoper aanbiedt. Vaak kunt u uw aankoop op eBay afhandelen door op Nu betalen te klikken.

Veilig kopen

eBay heeft regels, speciale programma's en services waarmee kopen zo veilig mogelijk wordt gemaakt.

Contact opnemen met Klantenservice

Als u meer hulp nodig hebt of nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen. 

Contacteer ons

Hebt u nog vragen? Wij helpen u graag verder.

 Contacteer ons

Verwante Hulponderwerpen