3 min artikel

Internationale aankopen en verzendkosten voor kopers

Op eBay vindt u objecten uit de hele wereld. Internationale verkopers kunnen objecten naar u verzenden via normale verzendservices of kunnen een van de eBay-programma's voor internationale verzending gebruiken als ze zich in de Verenigde Staten of in het Verenigd Koninkrijk bevinden.

Wanneer u iets van een internationale verkoper koopt, moet u er rekening mee houden dat de verzending soms langer duurt en meer kost dan wanneer u iets van een verkoper in uw eigen land koopt. Als u vragen hebt over de verzending, neem dan contact op met de verkoper voordat u naar Betalen gaat.

Waar vind ik de kosten van internationale verzending?

U vindt de geschatte verzendkosten in het gedeelte Verzending en betalingen van elke eBay-aanbieding. U ziet ook welke verzendservice de verkoper aanbiedt, vanaf welke locatie het object wordt verzonden en naar welke landen de verkoper verzendt.

Aanbiedingen bevatten bovendien een schatting van de douane- en invoerkosten, indien van toepassing. De kosten in de aanbieding zijn pas definitief wanneer u voor het object betaalt bij Betalen. Als u bijvoorbeeld uw leveringsadres wijzigt bij Betalen of als de toepasselijke invoerregels veranderen voordat u uw betaling hebt voltooid, kunnen de kosten wijzigen.

De uiteindelijke kosten die u moet betalen voor levering van uw object, worden bevestigd bij Betalen.

Kopen van verkopers met behulp van eBay internationale verzending

Als uw verkoper uw object via eBay internationale verzending verzendt, betaalt u bij de betaling de leveringskosten en ook alle douanekosten, invoerkosten en belastingen, of u doet dit wanneer uw object aankomt.

Wanneer u een object koopt van een verkoper met behulp van eBay internationale verzending, kunt u profiteren van de lagere internationale verzendkosten die door eBay zijn onderhandeld. Houd er rekening mee dat u momenteel geen verzending kunt combineren als u meerdere objecten koopt van verkopers in dit programma.

Nadat u de betaling hebt voltooid, stuurt de verkoper uw object naar ons verzendcentrum en wordt het vandaar naar u verzonden. Tracking wordt automatisch toegevoegd zodat u uw object kunt volgen vanaf het verzendcentrum naar uw locatie.

Tip
Internationale aankopen vallen onder de Geld-terug-garantie van eBay, zolang aan alle andere in aanmerking komende vereisten is voldaan. Meer weten over de Geld-terug-garantie van eBay?

Objecten kopen van verkopers die het programma voor internationale verzending gebruiken

Als uw verkoper het object verzendt via het programma voor internationale verzending, ziet u het GSP-logo in de aanbieding.

Voordelen van het programma voor internationale verzending voor kopers:

 • U betaalt alle verzendkosten, belastingen en invoerkosten vooraf en u hoeft geen extra kosten te betalen wanneer uw object wordt geleverd.
 • Tracking is altijd inbegrepen zodat u uw object tot aan uw deur kunt volgen.
 • Internationale leveringen via het programma voor internationale verzending zijn inclusief douaneafhandeling, zodat u geen extra papierwerk hoeft te doen.

Nadat u voor uw object hebt betaald, stuurt de verkoper het naar het internationale verzendcentrum. Van daaruit wordt het naar u verzonden.

Wanneer u voor objecten betaalt via het programma voor internationale verzending, wordt uw betaling opgesplitst in twee transacties:

 • Het eerste bedrag gaat naar de verkoper om de prijs van het object en eventuele binnenlandse kosten voor verzending van het object naar het internationale verzendcentrum te betalen.
 • Het tweede bedrag gaat naar de internationale expediteur om de internationale verzendkosten en eventuele invoerkosten te betalen.

Nadat u de betaling hebt voltooid, kunt u op de pagina Bestelgegevens zowel de totale kosten zien als de bedragen die u aan de verkoper en de internationale expediteur hebt betaald.

Tip
Objecten die zijn gekocht via het programma voor internationale verzending, kunnen niet worden bezorgd op postbusnummers of APO- en FPO-adressen.

Objecten kopen van verkopers die andere programma's voor internationale verzending gebruiken

Als u een object koopt van een verkoper die dit niet via het eBay programma voor internationale verzending verstuurt, betaalt u bij de betaling de verzendkosten.

Het is echter mogelijk dat u bij levering van uw object nog de nodige douanekosten, invoerkosten en belastingen moet betalen. Deze invoerkosten zijn doorgaans gebaseerd op de prijs, het gewicht, de afmetingen en het land van herkomst van het object, evenals eventuele belastingen, heffingen en kosten in uw land. Uw verkoper of de internationale verzendservice beheert de douaneformulieren.

Douanekosten en invoerkosten

Als koper moet u zelf nagaan welke douane- en invoerkosten van toepassing zijn en deze betalen. Uw verkoper kan u mogelijk informatie geven over invoerkosten, maar voordat u op een object biedt of een object koopt, is het een goed idee om bij het douanekantoor van uw land specifiekere informatie te vragen.

Onder invoerkosten vallen:
 • Verkoop, goederen en services
 • Btw
 • Heffingen
 • Tarieven
 • Accijnzen
 • Andere bedragen die door een overheidsinstantie worden vastgesteld of geheven in verband met de invoer van goederen in het land van invoer
 • Bemiddelingskosten van derden (inclusief vooruitbetalings- en uitbetalingskosten en verwerkings- en administratiekosten van douanebemiddelaars)
 • Boetes
 • Classificatiekosten die zijn verbonden aan de toekenning van een classificatiecode in een geharmoniseerd systeem (GS)
 • Kosten voor de screening van exportnaleving, verificatie en de toekenning van een Export Control Classification Number (ECCN)
 • Kosten in verband met het beheer van afwijkingen tussen de vermelde invoerkosten en de werkelijke kosten

Invoerkosten komen boven op de douaneheffingen en belastingen die door douane- en fiscale ambtenaren van het land worden geheven.

Tip
Wanneer u objecten uit het buitenland koopt, kunnen er in uw land beperkingen gelden voor bepaalde objecten. Meer informatie vindt u in ons beleid voor internationale handel.

U vindt de geschatte verzendkosten in het gedeelte Verzending en betalingen van elke eBay-aanbieding. U ziet ook de verzendservice die de verkoper aanbiedt en vanuit welke locatie het object wordt verzonden.

Was dit artikel nuttig?

Verwante hulponderwerpen